A na takto velké akci nechybí TJ Šumavan Vimperk, který vyhrál kvalifikační turnaj a tím postoupil na Velké finále, což je pro samotný oddíl a město Vimperk obrovská reklama.

Na turnaji startují desetiletí fotbalisté a diváci se mohou těšit na zápasy nejlepších přípravkových výběrů. Mezi favority turnaje patří AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň či SK Sigma Olomouc. Do Roudného dorazí i FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav a další přední ligové kluby.

Do Roudného dorazí kromě českých týmů také ACS Kinder Mureš a ACS Tampa Brašov z Rumunska a s Janem Kollerem i AS Monako. Hlavním hostem je Borussia Dortmund. Velké finále se bude hrát systémem čtyř základních i nadstavbových skupin a duelů o umístění.
Turnaj rozlosoval historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller.

Vimperský Šumavan byl nalosován do skupiny B, kde se utká s těmito soupeři: ACS Targu Mureš, Sigma Olomouc, FK Mladá Boleslav, FK Frýdek-Místek, Slovan Liberec, 1. FC Táborsko, 1. FC Slovácko, MFK Vyškov, Novosedly, FC Žďár nad Sázavou, FK Hodonín.

„Podruhé za sebou jsme se dostali na Velké finále E.ON Junior Cup a to je pro naše menší město v porovnání s většinou našich soupeřů obrovský úspěch. Velké finále si opět pojedeme užít společně s rodiči hráčů, kteří s námi trenéry táhnou za jeden provaz, což je ohromně důležité. Doufám, že opět sebereme nějaké ty bodíky favoritům celého Velkého finále. Pořadatelé umí turnaj výborně připravit a zorganizovat, o čemž jsme se přesvědčili minulý rok," uvedl předseda Fotbalového oddílu Šumavanu Vimperk, z.s. a současně trenér vimperských přípravek Jaroslav Uhlík.