Tento turnaj je každý rok vypsán pro desetileté hráče. Republikové finále se bude hrát 4. – 6. září 2015 v Roudném u Českých Budějovic a zúčastní se ho na čtyřicet týmů z celých Čech a Moravy. Automaticky se na finále dostanou týmy z naší první či druhé ligy a ostatní účastníci se musí na Velké finále probojovat přes kvalifikační turnaje.

V Blatné hrálo dvanáct týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po šesti a hrálo se zde systémem každý s každým. Z obou skupin postupovaly týmy na prvních až čtvrtých, které následně hrály čtvrtfinálové zápasy. Vítězové těchto duelů postoupili do semifinále a vítězové následně až do finále.

Ve skupinách i následných zápasech se vždy hrálo dvakrát deset minut. Skupiny byly dopředu nalosovány, kdy ve skupině A hrály celky TJ Blatná, FK Vodňany, SK Březnice, TJ Hradiště, TJ Dražejov a SK Litavan Bohutín. Skupinu B tvořily týmy FC Písek, SK Otava Katovice, Spartak Rožmitál, ZD Bělčice, TJ Kasejovice a TJ Šumavan Vimperk.

Výsledky Šumavanu ve skupině: – SK Otava Katovice 8:0 (branky J. Uhlík, M. Podroužek a Š. Kecskés 2, A. Hodina a P. Benda), – TJ Kasejovice 10:0 (P. Benda 2, A. Kliment, M. Willmann, J. Uhlík, M. Sova, Š. Kecskés, A. Hodina, M. Podroužek a R. Juřík), – ZD Bělčice 11:0 (J. Uhlík 5, Š. Kecskés 3, M. Sova, A. Hodina a M. Podroužek), – Spartak Rožmitál 8:1 (P. Benda 4, A. Hodina 2, M. Sova a Š. Kecskés), – FC Písek 3:3 (M. Podroužek 2, J. Paletář).

Šumavan Vimperk skupinu vyhrál a ve čtvrtfinále ho čekal čtvrtý tým ze skupiny A Dražejov.

Šumavan Vimperk – TJ Dražejov 7:0 (J. Uhlík a A. Hodina 2, M. Sova, M. Podroužek a A. Kliment).

V semifinále na sebe narazili již podruhé v turnaji největší favorité celého klání FC Písek a Šumavan Vimperk. Po remíze v základní skupině se očekával vyrovnaný zápas, ale vše bylo jinak. Dá se říci, že toto utkání bylo předčasné finále.

Šumavan Vimperk – FC Písek 5:0 (J. Uhlík 2, M. Podroužek, A. Hodina a P. Benda).

Ve druhém semifinálovém utkání porazilo TJ Hradiště Spartak Rožmitál 2:0 a postoupilo do finále proti Vimperku.

Šumavan Vimperk – TJ Hradiště 7:0 (M. Podroužek, J. Uhlík a A. Hodina 2. M. Sova).

Sestava Šumavanu – Ročníky 2005 – Martin Willmann, Petr Benda, Jan Paletář, Marek Sova, Adam Hodina, Teodor Pineau, Šimon Kecskés, Ročníky 2006 – Petr Wolf, Miroslav Podroužek, Jaroslav Uhlík, Radek Juřík, Adam Kliment. Trenéři: Jaroslav Uhlík, Petr Hodina, Miroslav Podroužek.

„Kluci se na turnaji představili ve velké formě a celkové skóre branek 59:4 hovoří za všechny komentáře. Hráli prostě super. Máme z nich obrovskou radost a našemu oddílu a celému městu Vimperk dělají ohromnou reklamu,“ hodnotili výkon hráčů trenéři týmu.

Jaroslav Uhlík