Z našeho okresního trojlístku byli Lažišťští již dlouho v klidném středu tabulky a již si jen v klidu soutěž užívají. Nyní jedou na hřiště lídra tabulky z Dražic a bude to určitě zajímavý duel. Lažišťští umějí na tohoto soupeře zahrát, domácí tým však prošel před touto sezonou velkými hráčskými změnami, takže je i dle postavení v tabulce favoritem.

Prachatičtí si výhrou nad Kaplicí v minulém kole definitivně zajistili záchranu přeboru i pro následující sezonu. Nyní jedou do Jankova a i tady to může být zajímavé utkání. Tyto dva oddíly si několik let pravidelně vyměňovali hráče, ti se mezi sebou velmi dobře znají a na kvalitním jankovském pažitu se dá hrát i pěkný kombinační fotbal. Fanoušci to tam z Prachaticka nemají daleko, takže není důvod k utkání nevyrazit.

Dnes odpoledne nastoupí Čkyňští proti soupeři z Jindřichova Hradce. V tuto chvíli ještě bojují o záchranu, před utkáním však již může být jasněji. Dá se očekávat, že z krajského přeboru spadne pouze jeden tým a nejhůře je na tom zatím Kaplice. Ta si své utkání s béčkem Písku přeložila na zítřejší dopoledne. Má sice k dobru ještě utkání s béčkem Táborska, které je odloženo na 7. června, ale pokud by Kapličtí nebodovali s píseckou zálohou, bylo by již vše jasné. Čkyně má před Kaplicí devítibodový náskok a lepší vzájemné utkání. To však nic neznamená v tom kontextu, že by se Čkyňští měli pokusit proti Jindřichovu Hradci bodovat a ukázat tak svým výborným fanouškům, že zkrátka ke krajskému přeboru již dlouhodobě patří.