Prachatický Tatran zajížděl jako druhý tým tabulky na Hlubokou a chtěl si přivézt alespoň bod. Realita však byla úplně jiná.

Hluboká nad Vltavou – Prachatice 5:0 (1:0). „Výsledek vypadá hrozivě, ale soupeř o tolik lepší než my nebyl, dali jsme si prakticky tři branky sami," komentoval vysokou porážku prachatický trenér Josef Veselý a pokračoval: „Věděli jsme, že budou chybět Kamil a Tomáš Ryšánkovi, navíc se na poslední chvíli omluvil Kochma a ke vší smůle si hned ve druhé minutě natáhl sval Zábranský, který se vrátil do sestavy, a musel být střídán. Ale již v týdnu tréninky napovídaly, že to nebude slavné, prakticky se netrénovalo. První poločas však byl vyrovnaný, i když se žádný oslnivý fotbal nehrál. My se dostali do dvou tutovek, ve kterých neskórovali Petr Hovorka a Bednár. Následně platilo otřepané nedáš, dostaneš. V naší šestnáctce vyrobil zbytečný faul Janoušek a domácí šli z pokutového kopu do vedení. O přestávce jsme si v kabině řekli, že se pokusíme rychle stav srovnat a zápas zlomit. Všechno ale bylo jinak. Gólman Jindra Dvořák si dal nepochopitelného vlastňáka a bylo to o dvě branky. O chvilku později přišla další chyba v naší šestnáctce a bylo po zápase. Dohrávalo se z povinnosti a my dostali ještě další dvě branky. Nedá se nic dělat, je to za námi a musíme se soustředit na další duel s Rudolfovem. Kluci si musí uvědomit, že bez tréninku to nepůjde. Máme sice nahráno dost bodů, ale to neznamená, že se zbytek sezony vypustí. Musíme mít všichni z fotbalu radost a ne se trápit z nevydařených zápasů."

Na hřiště nepříjemného Rudolfova, který bojuje o záchranu, se vydali Lažišťští. Ani těm se nedařilo a všechny tři body zůstaly doma.

Rudolfov – Lažiště 4:1 (3:1). „Inkasovali jsme zbytečné branky po standardkách a nedokázali se zpátky nastartovat," shrnul utkání šéf lažišťského fotbalu Václav Princ a pokračoval: „První branku jsme dostali po dlouhém autovém vhazování do naší šestnáctky. Zbytečná chyba. Pak se nám podařilo vyrovnat, ale dostali jsme další zbytečnou branku. Soupeřův hráč hlavičkoval tak metr před brankou. Tam se k míči vůbec neměl dostat. Do poločasu přišla ještě jedna branka. Ještě ve druhém poločase jsme se snažili se zápasem něco udělat, tlačili jsme se dopředu, ale přišel čtvrtý smolný gól.  Do sítě nám padl míč po teči. Celkově to bylo smolné utkání, ale je třeba říci, že na malém hřišti byli domácí bojovnějším týmem. Nyní nás čeká dvojutkání, kdy v pátek hostíme v odloženém zápase Hlubokou nad Vltavou a v neděli přivítáme soupeře z Dačic. Je třeba ztracené body z Rudolfova doma nahradit, abychom se nedostali do problematických míst tabulky."

Ani třetí z našich okresních týmů nebodoval. Čkyňští si chtěli přivézt ze Sedlice bod, který by jim hodně pomohl v boji o záchranu. Nakonec nemají ani jeden a navíc přišli o vyloučeného brankáře Kaince.

Sedlice – Čkyně 3:0 (2:0). „Do Sedlice jsme jeli neprohrát, což se nám nepodařilo a nemůžeme být spokojení. Co mě ale ještě více mrzí, je červená karta, kterou jsme dostali již v 15. minutě. Z osobnosti minulého kola Josefa Kaince se rázem stal smutný hrdina tohoto zápasu. Fauloval ve vápně domácího hráče, dostal červenou a musel pod sprchy. Do branky tak šel hráč z pole Zdeněk Sváta, penaltu nechytil a pak dostal ještě další dva góly. Jinak hra byla plná nepřesností z obou stran a myslím si, že jsme podali ještě dobrý a bojovný výkon. Jak jsem již řekl, utkání bylo rozhodnuté již v 15. minutě a moc mě to mrzí. V příštím zápase máme doma Vodňany a musíme vyhrát," komentoval duel v Sedlici čkyňský trenér Michal Uhlík.