Jindřichův Hradec – Prachatice 0:2 (0:1)

Domácí se překvapivě pohybují v záchranářských vodách tabulky a nutně potřebovali bodovat. „Hradec předváděl dobrý fotbal a je s podivem, že je v tabulce tak nízko. V soutěži jsou určitě herně horší týmy," konstatoval prachatický trenér Josef Veselý.

Jak prachatický lodivod avizoval již v týdnu před utkáním, neodjížděl tým k utkání kompletní. „Nebyl Kamil Tobiáš ani Petr Hovorka, což jsou pro nás důležití hráči. Někteří nastupovali se sebezapřením. Přesto jsme dokázali vyválčit tři body," pochvaloval si Josef Veselý a pokračoval: „Čekali jsme, že budou domácí hodně aktivní a budou chtít dát rychlý gól na uklidnění. Bylo jasné, že to nemůžeme nějak moc otevřít, a tak jsme tentokrát hráli více z obrany a čekali na brejkové situace. Do těch jsme se také dostávali a jen Vašek Cais šel v prvním poločase snad třikrát sám na gólmana. V prvním poločase jsme navíc nastřelili ještě břevno. Na druhé straně nás také podržel v bráně Jindra Dvořák a jednou dali domácí tyčku. Nakonec jsme šli na přestávku s jednobrankovým vedením, když dal naší vedoucí branku Martin Šicner."

Dalo se očekávat, že se ve druhém poločase pokusí domácí výsledek zápasu zlomit. Obrana Tatranu však byla dobře připravena. „Již v prvním poločase to domácí zkoušeli nakopávanými balony do našeho vápna na vysoké hráče. V tom pokračovali i po přestávce, my s tím počítali a znovu jsme se soustředili na obranu, ze které jsme chodili do rychlých kontrů. Nakonec nám to vše vyšlo a přidali jsme i druhou uklidňující branku. Domácí zahráli ve svém vápně rukou a z nařízené penalty dal náš druhý gól Vláďa Hovorka. Konečně jsme také proměnili penaltu, to je náš strašák po celou sezonu. Utkání jsme pak již v klidu hlídali a dovedli do vítězného konce," komentoval druhý poločas Josef Veselý a doplnil. „Podle mého názoru to bylo vítězství zcela zasloužené. Domácí hráli i přes porážku velice dobře a o to cennější body jsou."

Tatran si tak stále drží výbornou druhou příčku tabulky a nyní hráče čekají dvě okresní derby. „Raději bych tyto zápasy hrál za úplně jiné konstelace. Nyní k nám jedou Lažišťští a potom Čkyně. Oba celky stále bojují o postup a o to hůře se proti nim hraje. Chtěli jsme si tyto zápasy užívat, ale asi to bude hodně bojovné. Soupeři budou chtít naplno bodovat, aby se zachránili, my zase abychom zůstali co nejvýš v tabulce," hledí k dalším zápasům Josef Veselý a doplňuje: „Dlouhodobě nebude Kamil Tobiáš, do konce sezony Petr Hovorka. V Hradci pro zranění nedohrál Lašák a i další hráče trápí nedoléčená zranění. Zkrátka budou hrát mladíci, docela se jim daří, zejména Kadlecovi, který je ještě mladší dorostenec. Ať ukáží, že na kraj mužů mají."