Sokol Sedlice - Tatran Prachatice 1:4 (0:3)

Podle postavení v tabulce měli být jasným favoritem, ale právě takové zápasy bývají hodně zrádné. „Čekali jsme, že dají domácí do zápasu úplně všechno, bylo to pro ně hodně důležité utkání. Potřebovali nutně vyhrát, aby se nezačali utápět sami na spodku tabulky. Mně se navíc v týdnu před utkáním omluvil z účasti Cais, chyběli i Kochma a Šupík. Máme však v posledních týdnech stabilizovanou sestavu, nepromlouvají do ní žádná zranění ani karty, a tak jsme situaci mohli v klidu zvládnout. Nakonec jsme jeli ve třinácti lidech a posledních deset minut jsem si zahrál i já," uvedl k utkání prachatický trenér Josef Veselý.

O vítězi utkání bylo rozhodnuto prakticky po prvním poločase, i když samotný začátek duelu nebyl tak jednoznačný. „Domácí sice začali aktivně, ale jejich gólman Charvát vyrobil dvě hrubice a my šli po brankách Zábranského a Tobiáše do dvoubrankového vedení. Pak vyrobil další velkou chybu jejich stoper a Šicner přidal třetí branku. Domácí se z toho již nevzpamatovali," komentoval první poločas Josef Veselý.

Sice Tatran vedl o tři branky, ale přesto byla ostražitost na místě. „Kluky jsem o přestávce nabádal, aby nepolevili a hráli pořád stejný fotbal. Domácí pak snížili parádní střelou a vypadalo to, že by se zápas mohl začít překlápět. Hráli jsme však zodpovědně odzadu a na brejky. Jeden z nich zužitkoval Kamil Ryšánek a bylo definitivně rozhodnuto. Dali jsme pak ještě dva góly, ale u obou byl odmávaný ofsajd. To už nic neřešilo a odvezli jsme si další tři body," doplnil ke druhému poločasu trenér Veselý.

Prachatičtí tak i nadále jedou na vítězné vlně. Jsou druzí v tabulce se stejným počtem bodů jako vedoucí Dražice. V dalším kole hostí Tatran nyní v neděli dopoledne Jindřichův Hradec. „Přijede další silný soupeř z horní poloviny tabulky. Můžeme čekat kvalitní duel." hledí k dalšímu utkání Josef Veselý.