„Výhra je výborná hlavně z toho důvodu, že jsme si potřebovali napravit reputaci za nevydařené vystoupení ve Vacově. V týdnu jsme potrénovali, sestava již byla kompletnější než před týdnem a potvrdili jsme si, že na soupeře z kraje máme,“ začal hodnocení utkání prachatický trenér Josef Raušer.

Přestože podle jeho slov byla sestava kompletnější než ve Vacově, stále chybělo šest hráčů. „Chyběli Pecka, Hušek, Iliev, Babka, Škopek a Luňáček,“ vypočetl trenér Raušer absence na zápase v Milevsku.

Se zápasem jako takovým mohl být spokojen. „Výhra 4:1, navíc venku, je cenná. Mohlo to být i více. Především hra dozadu měla z naší strany dobré parametry. S výkonem jsem spokojen, i když se i tak ukázaly věci, na kterých je třeba ještě zapracovat,“ doplnil Josef Raušer.

V prvním poločase dal obě branky Tatranu Sedláček. „Tu první dal po úniku Jakuba Rauschera, jehož pokus domácí gólman vyrazil, ale Marek již poslal míč do sítě. Druhou přidal hlavou po akci Makoše. V první půli jsme také inkasovali. Po ztrátě balonu to s tečí naší obrany skončilo v bráně. Navíc na naší straně trefil Pravda z trestného kopu břevno a měli jsme tak ještě dvě velmi dobré šance,“ shrnul první poločas trenér a pokračoval: „Po změně stran jsme dali dva góly z brejků. Nejprve Jirka Pravda a pak Marek Sedláček. V utkání bylo šancí dost, na druhé straně tři neproměnili ani domácí.“

Sestava: Trnka – Makoš, Kupka, Pravda, Jar. Rauscher – Sedláček, Hornát, Sova, Kovář – Linhart, Jakub Rauscher. Střídali: Hopfinger, Jedlička, Fürbach, Šabršula a Gramblička.

V dalším utkání prachatický Tatran přivítá v neděli 25. srpna od 17 hodin hráče Šumavanu Vimperk. Hraje se na hřišti FK Lažiště.