V Roudnici nad Labem se utká Táborsko se Žižkovem (17), z jihu Čech však přijede třetiligové béčko. „Máme hodně nabitý program, hlavně ale na Žižkově hrajeme v novém ročníku druhé ligy hned v prvním kole, proto teď posíláme rezervní tým, doplněný o některé hráče ze širšího kádru," sdělil Deníku trenér Táborska Petr Frňka.

Jeho svěřenci v sobotu podruhé za sebou s Vlašimí vyhráli 2:1, trenér to však nepřeceňuje: „Jde o přípravu, navíc na turnaji v Počátkách jsme zápas s Vlašimí zvládli určitě líp," uvedl.

Po Vlašimi se do Jihlavy vrátil útočník Tomáš Duba, kterého Táborsko testovalo. „Na podmínkách jeho příchodu k dohodě s Jihlavou nedošlo, a tak na posílení útoku pořád pracujeme," uzavřel Petr Frňka.

Posilu do ofenzivy už získalo Dynamo, kde s týmem od pondělka trénuje 31letý Ivo Táborský (exkluzivní rozhovor s ním přinesl Deník už v úterý). „V kontaktu jsme byli delší dobu a těší mě, že jsme se dohodli," oddechl si trenér David Horejš. „Ivoš tu už byl a prostředí tady zná. Je to kvalitní hráč, z Teplic kondičně dobře připravený, je v nejlepších letech a má zkušenosti z první ligy. Měl by to být jeden z hráčů, na nichž to tady bude stát," dodal.

Smlouvu v Dynamu podepsal Táborský na tři roky.

Po nedělní remíze s juniory Sparty (4:4) pokračuje ve středu v přípravě i třetiligový Písek, který od 17.30 hodin změří doma síly s juniorkou mistrovské Viktorie Plzeň.

Nečekané potíže vyvstaly před divizní Čížovou, které údajně nebyla schválena hrací plocha. „Je to tak," potvrdil šéf klubu Vladimír Vávra, jedním dechem ale dodal, že na losovacím aktivu žádné výhrady přitom nebyly, takže to byl pro všechny šok. „Dohodli jsme se ale, že předseda STK po neděli dojede do Čížové a se starostou dohodne další kroky," dodal dr. Vávra.