Přestože dle názoru trenéra Petra Frňky se na jeho svěřencích dlouhá cesta za Brno pochopitelně podepsala, po poločase Jihočeši díky vydařené trefě Cikua z 15. minuty vedli 1:0.

Trenér i tak měl k výkonu svého týmu výhrady. „Úplně spokojen jsem po poločase nebyl, i když jsme jej vyhráli 1:0. Měli jsme tam i další příležitosti, ale soupeř také a nás podržel brankář Michal Toma. Chyběl nám pohyb, chyběla nám větší kvalita na míči a lepší kontrola hry," uvedl Petr Frňka pro klubový web.

Fotbalisté Olomouce výsledek otočili po změně stran po dvou standardkách, které přitom v loňské sezoně dle našich kolegů z Olomouckého deníku Sigmě příliš nešly. „Vytěžili jsme oba góly ze standardek. Falta se trefil nádherně, druhá branka však padla s velkým štěstím, na které občas žehráme, že ho nemáme. Teď jsme ho měli. Celkově to vidím jako zasloužené vítězství," zdůraznil v rozhovoru pro Olomoucký deník trenér Sigmy Václav Jílek.

Toho hodně rozzlobila situace z 15. minuty, kdy se po dlouhém autu hosté dostali snadno do vedení. „Ten obdržený gól, to bych se pořád opakoval. Takhle lacino dát soupeři vedení, aby míč z autu spadl ve vápně. To se může stát žákům, ale ne mužstvu, které chce hrát o nejvyšší příčky a chce postoupit. Hráč v daném prostoru si to musí pohlídat," láteřil čtyřicetiletý kouč.

Z inkasovaného gólu se jeho svěřenci nějakou dobu oklepávali. V hluché desetiminutovce je mohl potrestat znovu Ciku, trefil však tyč.

Přes prohru trenéra Frňku dle jeho slov pro klubový web potěšili hráči, kteří přišli do druhé půle. „Vystupňovali celé tempo a měl jsem minimálně dobrý pocit z jejich poctivého přístupu na závěr celého soustředění," podtrhl trenér FCT.

V sobotu budou fotbalisty Táborska moci prvně v přípravě vidět také jejich fanoušci, protože v dalším přípravném utkání se Táborsko střetne s Vlašimí na hřišti v Chýnově (začátek zápasu je v 10.30 hod.).

Presl: Každá výhra těší

Vítězný gól Táborska s Vlašimí v duelu o 3. místo na turnaji v Počátkách dal 27letý Antonín Presl, jenž hned po zápase odpovídal na dotazy Deníku.

První tři zápasy v přípravě jste prohráli, teď s Vlašimí jste prvně vyhráli. Byť výsledky v této době nejsou až tak důležité, jistě vás ta výhra potěšila?

Všechny tři předchozí zápasy jsme prohráli s mužstvy z první ligy, tak jsme porazili druholigové mužstvo. A jsme tomu rádi, těší nás každé vítězství, i když je to jen příprava. Nicméně spíš se soustředíme na náš herní projev a myslím, že právě ten v prvním zápase proti Zlínu nebyl optimální. Snad jsme to s Vlašimí alespoň trochu napravili.

Výhru s Vlašimí jste zařídil svým gólem vy. Chtěl jste ten trestný kop zahrát tak, jak se vám to podařilo?

Zrovna den před cestou do Počátek jsme to s klukama na soustředění v Písku trénovali, tak jsem se snažil to zahrát tak, jak jsem si to ten den předtím zkoušel a soustředil jsem se na to, abych to trefil. Naštěstí to tam spadlo.

Zmínil jste písecké soustředění, odkud jste si na turnaj do Počátek odskočili. Nebylo to přece jen na vašem herním projevu znát? Necítili jste už trochu únavu?

Jestli mohu mluvit za sebe, tak toho máme v nohách dost. Jak únavu z náročných tréninků, tak navíc ty cesty autobusem na zápasy, na které jezdíme jen ven. To nám taky nepřidá.

Takže i proto se vedení klubu usilovně snažilo úterní zápas s Olomoucí posunout od Brna blíže k jihu Čech?

Přesně tak, už bychom rádi hráli někde poblíž.

A už se asi těšíte, až příprava skončí a začnete hrát o body?

Určitě, na sezonu se těší každý z nás. Ta příprava je takové nutné zlo a hlavní je, abychom tohle období přečkali ve zdraví.

V minulém ročníku jste skončili ve druhé lize pátí, myslíte letos ještě výš?

Podle mě kvalitu kádru na to máme. Důležité bude, jak na tom budeme zdravotně a jak ligu začneme. Od toho se to bude odvíjet.