Byť šlo o zápas hráčů z jednoho klubu, protože v ČFL pod hlavičkou strakonické farmy hraje prakticky juniorka Dynama, hrálo se oboustranně s patřičným nasazením.

Svěřenci trenérské dvojice Rudolf Otepka a Jiří Lerch po celý zápas dotahovali náskok prvoligové devatenáctky. Povedlo se to dvakrát Vaňkovi, jenž vyrovnával na 1:1 a 2:2, poté ale dorostenci dvěma slepenými góly Paseckého utekli až na 4:2 a v závěru už Michal Rakovan stačil jen korigovat na konečných 4:3.

„Zásluhou hráčů obou týmů to byl dobrý zápas, hraný hodně ofenzivně," ocenil trenér devatenáctky Petr Skála, dle něhož ale útočný způsob hry a chuť dávat góly je mladým hráčům blízký. „I farma hrála výhradně jen s mladými kluky, vždyť v její sestavě byl trošku starším hráčem akorát Michal Rakovan. A to ještě to slůvko starší by se mělo dát do uvozovek," připomněl trenér Skála, že Rakovanovi je teprve čtyřiadvacet let. „Jinak za farmu hráli taky hodně mladí kluci, včetně navrátilců z hostování Vaňka a Slavíka, navíc od nás na farmu přešel taky Schertler," doplnil Petr Skála.

I devatenáctka oproti podzimu ještě víc omladila. „Měli jsme v týmu i Kadlece a Markytána z naší sedmnáctky, na druhou stranu nám chyběli ti tři kluci, co přešli do áčka," zmínil Skála, že Fundu, Hálu a Tomáška si do zimní přípravy vzali trenéři druholigové jedničky Vozábal a Urban. „To je pro nás uznání naší práce," vyzdvihl Skála, dle něhož si všichni tři možnost v áčku se ukázat dostali právem. „Viděl jsem je proti Znojmu a myslím si, že nezklamali a že pro tým byli platnými hráči," usoudil. „Když budou na sobě pracovat, mohli by se prosadit. Navíc Hála i Tomášek jsou ročník devadesát šest, v dorostu o rok mladší než dorazový ročník, přesto u nás patřili k nejlepším," ocenil Skála, jenž na podzim spolu s Davidem Horejšem v I. lize dorostu mladíky Dynama vedl.

A dovedli je nakonec k zisku šestadvaceti bodům, což je vzhledem k notně nepovedenému začátku sezony solidní výsledek. „Na závěr podzimu, kdy jsme si výrazně vylepšili pozici, bychom chtěli na jaře navázat," podtrhl Petr Skála.

Přípravu s dorostem si pochvalovali i trenéři strakonické farmy. „Pro nás to bylo úplně první přípravné utkání, proto jsme možnost zahrát si modelovaný zápas s naší devatenáctkou uvítali. A hráče za to, jak k tomuto střetnutí přistoupili, musím jedině pochválit," ocenil Otepka, jenž na podzim byl na farmě jako hrající asistent, avšak na jaře spolu s Jiřím Lerchem tým povede jako hlavní trenér.

„Chtěli jsme vidět hlavně ty kluky, co jsou tady na zkoušku," naznačil Otepka, že kádr farmy dozná oproti podzimní části III. ligy určitých změn.

„Smlouvu po dohodě ukončil brankář Rojík, naopak se z hostování vrátil Miroslav Jirkal," informoval nový hlavní trenér farmy o rošádě na postu brankáře a dodal, že z hostování se vrátil i Hrabík z Českého Krumlova a D. Vaněk se Slavíkem z J. Hradce. „Znovu začíná v týmu i Polanský, jenž v létě byl Rakousku, ale teď to přehodnotil a vrací se zpátky. Z devatenáctky jsme si vytáhli Martina Schertlera a na testy přicházejí dvacetiletý Civič z Bosny a Jiří Viták, jenž prošel Příbramí. A taky bychom na hostování rádi dohodli příchod Jakuba Hrice z Táborska," vyjmenoval další možné posily Rudolf Otepka.

Na zkoušku byli na začátku zimní přípravy Petráň s Němcem ve Vlašimi, oba by se však měli vrátit. „Němec už trénuje, Petráň by měl začít," hlásil včera Otepka a doplnil, že po operaci se zapojil také Jakub Kabele. „Z podzimního kádru zůstali Daniel Lerch, Jiří Novotný, Dan Malý, David Radouch, Václav Čadek, Jiří Havelka a Michal Rakovan," přidal i jména hráčů z kmenového kádru. „Snad jsem na nikoho nezapomněl," zadoufal.

Na soustředění farma Dynama nikam nejede. „Na Složišti máme podmínky na přípravu ideální," krčil rameny Otepka, jenž si je sice vědom, že situace farmy ve III. lize je kritická, i tak to prý hráči ještě chtějí zkusit. „Šanci budou na jaře dostávat mladí hráči a pro ně to bude možnost prokázat kvalitu. Chtěli bychom rozhodně hrát lepší fotbal než na podzim," ujistil Otepka.

Dynamo 19 – Strakonice 4:3 (2:1)

Branky: 70. a 75. Petr Pasecký, 10. Lukáš Havel, 42. Martin Held – 22. a 53. Daniel Vaněk, 81. Michal Rakovan 4:3, rozhodčí Marek Peterka.

Příprava Strakonic na Složišti:

Ne 19. ledna s jun. Jihlavy (11)

Čt 23. ledna s jun. Příbrami (11)

St 29. ledna s jun. Táborska (11)

So 1. února s Malší Roudné (13)

St 5. února s J. Hradcem (11)

St 19. února s Č. Krumlovem (18)

St 26. února s Třeboní (18)