V krajské I.A třídě posílili řady z našeho okresu hráči z Vimperka. Spolu s Vacovskými byli přeřazeni do skupiny B a budou tak jezdit především na Českobudějovicko. V předehrávaném 13. kole dnes Vimperk zajíždí do Kaplice, která sestoupila z krajského přeboru, Vacov zítra doma přivítá Novou Bystřici.


V krajské I.B třídě byli všichni naši okresní zástupci zařazeni do skupiny B a čeká je několik dlouhých výletů na Lipensko. Taktéž v této soutěži se o tomto víkendu předehrává 13. kolo. Určitě bude hodně zajímavé dnešní derby týmů na Blanici Strunkovice – Husinec, kdy budou chtít hosté potvrdit, že jako nováček do soutěže patří. Svůj náboj bude mít zajisté i souboj Netolice – Sedlec, kdy se setkají týmy, mezi kterými se již vystřídala řada hráčů. Stašští, kterým odešlo několik hráčů zpět do Čkyně, dnes přivítají Horní Planou. Bude to zajímavá konfrontace dvou týmů, které v předchozích sezonách hrály v různých skupinách této soutěže.

Zajímavý náboj bude mít i duel ve Zlivi, kam zajíždí dnes odpoledne hráči z Vlachova Březí. Mezi těmito celky panoval v minulých letech čilý ruch při přesunech na postech trenérů a organizačních pracovníků. Navíc Zliv sestoupila z I.A třídy a uvidí se, zda má ambice se tam vrátit. Jediným zítřejším duelem, který se hraje od 10 hodin, je zápas Lhenic s béčkem Lažiště. Loni hrál každý z celků v jiné skupině a oba skončily ve středu tabulek. Bude to tedy další zajímavá konfrontace úrovně v jednotlivých skupinách krajské I.B třídy.

Z okresních soutěží startuje přebor mužů. Jak již bylo avizováno v týdnu, odstoupilo z něj béčko Vlachova Březí, a tak se bude hrát v jedenácti týmech. Kdo má jaké ambice na sestup, či bude bojovat o záchranu, je určitě předčasné spekulovat. Řada týmů změnila kádr, a tak si počkejme, jak se vše v nejvyšší okresní soutěži vyvine.