A nic na tom nemění ani to, že jak už to v pohárových zápasech bývá, se na hřiště v dresu Sigmy dostali i hráči ze širšího kádru. Totéž totiž platí i na Táborsko.

Hosté měli výborný začátek a ve 22. min. vedli 2:0 (po rychlém brejku dorazil ránu Cikua do prázdné brány Froněk a centr Kočího uklidil Fulnek s přehledem pod břevno. „V první půli jsme byli hodně lehkovážní, málo jsme pracovali. Hráči, kteří dostali šanci, nezvládli zápasovou možnost. Z toho jsme rozčarovaní," hněval se trenér Sigmy Václav Jílek.

V nástupu do druhé půle Radakovič zastavil Fulneka ve vápně faulem, a byť penaltu Cikua gólman Reichl kryl, Sigma dohrávala v deseti. „Obrovská komplikace, nedisciplinovanost hráče," mračil se olomoucký kouč.

Sigma i v deseti korigovala, vyrovnat už ale nestihla. „Předvedli jsme, že jsme mistři v tom jak si zkomplikovat dobře rozehrané utkání," vrtěl hlavou trenér Petr Frňka. „Měli jsme kliku, že jsme naše šance dokázali přetavit góly. Po chybě stopera Radakoviče jsme to mohli ukončit na 3:0 a mohli jsme mít klid. Místo toho jsme Sigmě dali šanci se zápasem něco dělat, kluci z Olomouce to pak vybláznili a byly to nervy až konce," dodal kouč FCT.

„Hosté vyhráli zaslouženě. Byli efektivnější a měli asi i víc šancí," uznal Václav Jílek.

Branky: 61. Chorý – 10. Froněk, 22. Fulnek. Sestava Táborska: Brych – Landovský, Ciferský, Navrátil, Hovorka – Kočí (81. Javorek), Nešický, Ciku (65. Džafič), Kalvach, Fulnek – Froněk (85. Mrázek).

V sobotu doma se Znojmem

Pohárový triumf by měl pro Táborsko být motivací i pro sobotní duel II. ligy proti Znojmu: kdo přijde v klubových barvách, bude mít vstup zdarma!

A jedno důležité upozornění, vzhledem k hokejovému derby HC Tábor - David sevis Č. Budějovice byl začátek fotbalu se Znojmem posunut už na 16. hodinu.