Trenér Miroslav Soukup se svými svěřenci tudíž spokojen tentokráte nebyl. „Přestože Salcburku chyběli někteří reprezentanti, i bez nich mužstvo má velkou sílu. Ne náhodou je v rakouské lize na druhém místě," připomněl kvalitu renomovaného soupeře budějovický kouč, dle něhož i zázemí, které je na špičkové profesionální úrovni, bylo dokladem velkých ambicí klubu evropského formátu.

Přesto dle Soukupa je výše prohry pro jeho svěřence příliš krutá. „Nemyslím si, že by naše hra byla až tak beznadějná," řekl. „Kdybychom dali ty šance, které jsme měli, mohl kosmeticky výsledek pro nás vyznít příznivěji," zmínil třeba tutovku hned na začátku zápasu, kdy Řezníček vypíchl balon domácím zadákům a nahrál ho Táborskému. „Ten byl v podstatě sám před brankou, pravačkou ale poslal míč nad," litoval kouč Dynama.

Kdyby šli Jihočeši do vedení, mohl se zápas třeba vyvíjet úplně jinak. V tom ale trenér Soukup berličku nehledá: „Na rozdíl od předchozího utkání s Čáslaví, kdy jsem hráče chválil za nasazení a zdravou agresivitu, právě to mi tentokráte u mého týmu chybělo."

Také ve druhé půli fotbalisté Dynama měli v závěru zápasu dvě slibné možnosti, jak debakl zmírnit. „Z těch dvou situací jsme góly určitě mohli dát, jednou to brankář chytal na brankové čáře a ani dorážka gólem neskončila, nicméně já se jen na výsledek dívat nechci. Mě zajímá předvedená hra," zdůraznil trenér Dynama s tím, že jeho svěřenci v této fázi přípravy už musí být schopni kvalitní výkony podávat opakovaně.

Kladem dle Soukupa určitě bylo, že se zápas hrál na přírodním trávníku. „Hřiště bylo špičkově připraveno, taky diváci se tam přišli podívat. Tím víc mě mrzí, že výkony některých hráčů byly podprůměrné a že celkově jsem ze hry našeho mužstva necítil potřebnou radost z toho, že si hráči mohou zahrát se soupeřem takového kalibru a na tak kvalitním trávníku," vraštil čelo budějovický kouč.

Salcburk dal dva ze čtyř gólů z penalt. Obě však dle Soukupa byly. „Že by snad byly vymyšlené, to rozhodně tvrdit nemohu. Rozhodčí pískali naprosto korektně a žádný tlak ze strany Salcburku tam nebyl," podtrhl trenér Dynama, dle něhož ale obě penalty byly z kategorie zbytečných. „Především ta první od Ježdíka, kdy si domácí hráč posouval míč do nevýhodného úhlu a v té chvíli do něj Ježdík vrazil."

V sobotu jede Dynamo do Rakouska znovu, ve Vídni změří síly se slavným Rapidem.

Dynamo 21 – Táborsko 0:3 (0:0)

Ve čtvrteční přípravě na Složišti držela posílená juniorka Dynama ve svém tréninkovém centru na Složišti krok s druholigovým Táborskem jen do půle, kdy na place byli i pendlové z prvoligového áčka. Poté, co vystřídali, zkušenější hosté domácí mladíky přehráli.

„Velice dobrý soupeř, velice dobré utkání, navíc na velice kvalitní umělce," liboval si trenér Táborska Luboš Zákostelský. „Akorát menší důraz v zakončení mi v první půli vadil, protože jak Dolejš, tak Presl či Dobal mohli už do přestávky rozhodnout," dodal.

To na domácí lavičce taková spokojenost po utkání nevládla. „V prvním poločase, kdy byli na hřišti zkušení hráči z áčka, byl náš výkon dobrý. Čekal jsem ale, že i po půli to naši mladí hráči odběhají, jejich výkon ale pro mě byl zklamáním," hněval se Jiří Lerch.

Branky: 60. ( z pen.) Šimák, 63. Mráz, 88. Džafič. Bez karet. Diváci: 30. Rozhodčí: Rejžek.

Dynamo 21: Křížek (46. Rojík) – A. Dvořák (56. P. Dvořák), Riegel (46. Sláma), Novák, Hanzlík (46. Kabele) – Hronec, Zeba (46. Čadek), Javorek (46. Radouch), Otepka (46. Slavík), Repa – Vaněk.

Táborsko: Fryšták – Mašek, Cíferský, Mráz, Radoš – Dolejš, Šimák, Dobal, Jasanský, Džafič – Presl.