Představila se zde dvacítka družstev, která bojovala ve čtyřech skupinách, kde se hrálo systémem každý s každým. Rumpál patřil jako obhájce loňského vítězství mezi spolufavority celého klání.

Již skupina však ukázala, že to nebude jednoduché. Los přidělil hráčům z Prachatic soupeře z Českých Budějovic a jejich okolí. Rumpál třikrát vyhrál (Radost ČB 4:2, Demolice ČB 2:1 a Tornádo ČB 4:1) a jednou odešel ze hřiště poražen (Žabovřesky 1:2).

„Systém turnaje byl nastaven tak, že vítězové skupin šli rovnou do čtvrtfinále, druzí a třetí ve skupinách hráli ještě mezikolo, ze kterého se postupovalo do soubojů právě proti vítězům skupin. A jelikož my byli druzí ve skupině, museli jsme tento mezistupeň absolvovat. Proti nám nastoupila Bohemka Praha, které se v turnaji od začátku moc nedařilo. My soupeře jasně přehráli a dali mu šest branek," uvedl k další části turnaje Václav Wimberský z týmu Rumpálu.

Ve čtvrtfinále na prachatický tým čekal zkušený FC 30 České Budějovice. „Dramatické utkání skončilo 2:2. Soupeř měl v týmu několik výborných hráčů a zápas měl svou kvalitu. Muselo se do penalt. Po první sérii pěti kopů to bylo 3:3 a střílelo se dál. Drama skončilo šťastně pro nás, když jsme vyhráli 8:7," uvedl Václav Wimberský a pokračoval: „Naopak v semifinále nám to vyšlo stoprocentně. Hráli jsme proti Rudolfovu, v jehož středu nastoupil například Martin Kováčik, který dával góly několik let v Prachaticích. Soupeře jsme rozstříleli 6:1."
Ve finále čekal na prachatické hráče silný tým fotbalistů z Olomouce. „Je to tým, který na tento turnaj jezdí pravidelně. Finále mělo výbornou úroveň a bylo dramatické až do konce. Nakonec přišla naše druhá remíza, tentokrát 1:1, když jsme dotahovali vedení soupeře. Muselo se tedy do pokutových kopů. V první sérii dali všichni a bylo to 5:5. V rozhodující sérii Standa Bauer ránu soupeře chytil, náš Petr Kůs svou penaltu proměnil a vítězství bylo naše," komentoval Václav Wimberský finálový duel a doplnil: „Vítězství to bylo určitě těžší než loni, to jsme ani jednou neprohráli. Tentokrát jednou již ve skupině a pak se šlo dvakrát do penalt."

Doplňme, že si Rumpál odvezl i individuální cenu, střelcem turnaje byl se třinácti góly Martin Šicner.

Barvy Rumpálu hájili: Stanislav Bauer – Václav Wimberský, Vratislav Turek, Martin Šicner, Kamil Ryšánek, Bohuslav Pravda, Josef Málek, Petr Kůs a Lukáš Bauer.