Před pátečním „zápasem poslední naděje" s Jabloncem (od 18.00 na Střeleckém ostrově) se ale Deník na úvod rozhovoru se čtyřiadvacetiletým Jakubem Řezníčkem zajímal ještě o minulé utkání doma s Příbramí, v němž byl právě Řezníček po půlhodině hry vyloučen.

Rozhodčí Drábek, jenž po zápase s Příbramí byl vyřazen z listiny ligových sudích, prohlásil, že si za svými verdikty stojí. Co na to říkáte?
Co k tomu říct? Viděli jste to přece sami…

Vy jste první žlutou kartu dostal za údajné simulování.
Já se ve vápně obtočil kolem Trappa a on mě stáhl na zem. Já rozhodně nesimuloval. I vy všichni přece víte, že já jen tak nepadám… Myslím si, že faul to určitě byl. Chtěl jsem vystřelit, ale jak mě zezadu zatáhl, tak mě rozhodil.

Když už rozhodčí nepískl penaltu, tu žlutou kartu si mohl odpustit, ne?
To já nevím. Když nepískal penaltu, tak možná kartu pak musí dát. Aspoň mně ji dal a já s tím už nic neudělám.

A co ta druhá žlutá karta? Dle pana Drábka jste hodil míč ostentativně na znamení nesouhlasu s jeho rozhodnutím.
Dostal jsem přetažený míč do vápna na zadní tyč, zpracoval jsem si ho a chtěl střílet. Rozhodčí odpískal faul, já vzal míč a otočil se, kde to bylo a hodil balon Pleškovi. Ještě jsem na něj řval „Plešoune, chytej!" a najednou rozhodčí vyběhl a že jsem to mrskl po něm. Do novin navíc napsal, že jsem míč hodil o zem, když i v televizi bylo, myslím si, zcela jasně vidět, jak to házím spodem.

A ta penalta?
Tu jsem neviděl, to jsem po červené kartě byl ještě v kabině. Jako všichni jsem viděl jen v televizi ten jediný záběr. K tomu nemám co říct.

V Teplicích, kde jste prohráli 0:4, jste kvůli tomu vyloučení nehrál, takže můžeme rovnou přejít k pátečnímu duelu proti Jablonci. S čím do něj půjdete?
S jediným cílem, vyhrát! My víme, že šance na záchranu už velká není, ale pokud je, musíme se o ni rvát. Myslím si, že když vyhrajeme, jsme v boji o záchranu zase zpátky. Teplice ani Hradec pořád vyhrávat taky nebudou. Jsem přesvědčen, že to pořád je otevřené. Že i my se ještě můžeme zachránit.

Vy jste v Jablonci, kde jste na podzim z penalty minutu před koncem prohráli 1:2, dával vedoucí gól. Zkusíte to i v pátek?
Mně se na Jablonec daří, já z těch mých dvaceti gólů jich sedm dal Jablonci… Snad dám v pátek ten osmý a my konečně vyhrajeme.

Derby pro posílenou farmu:

Písek - Strakonice 0:2 (0:1)

Ve středečním vloženém 33. kole České fotbalové ligy vyhrály Strakonice v silném složení s řadou pendlů z prvoligového Dynama v jihočeském derby v Písku 2:0.

Klíčový moment zápasu přišel hned v 6. min., kdy otevřel skóre ligový host Táborský. Poté se hrál v prvním poločase vyrovnaný fotbal a domácí drželi s hodně nabitou farmou Dynama krok. Po změně stran už začali mít navrch hosté a svou převahu nakonec dokázali i podruhé střelecky vyjádřit, když se v 71. min. z penalty prosadil teď už bývalý hráč prvoligového kádru Dynama Černý.

Branky: 6. Táborský, 71. Černý (11). ŽK: Mašát, Sajtl – Javorek. Diváci: 510. Rozhodčí Mudra – Pastyřík, Hudeček. Písek: Vršecký – Sajtl (78. Motejzík), Šlehofer, Holub, Kubiš – Šimonovský, Mašát, Nohýnek, Held (72. Jindř. Rosůlek) – Malý, Chytrý (53. Polodna). Strakonice: Křížek – Dvořák, Riegel, Halama, Novák – Petráň (86. Cihlář), Zeba, Javorek, Černý (90. Radouch) – Táborský (88. Slavík), Linhart.