Poté trenér Petr Rada odpovídal na dotazy přítomných novinářů.

V přípravě se vám zatím docela daří, těší vás to?

Samozřejmě, že i v této fázi přípravy, kdy jsou těžké tréninky, jsou zápasy pro hráče zpestřením, a když v nich ještě vyhráváte, je to příjemnější, než kdyby se nedařilo. Když prohráváte, ta atmosféra, ne snad, že by byla špatná, nicméně určité zklamání je cítit. Pokud jde o turnaj ve Včelnici, byl jsem hlavně rád, že se nikdo nezranil a že jsme mohli i prostřídat hodně hráčů. Vzali jsme totiž i několik kluků z béčka, Čepeláka, Saláka a Červenku, abychom kádr doplnili. Máme totiž tři zraněné, Čonku, Cicmana, jenž do začátku ligy asi nebude, a Dobrotku, který přišel ze Slovanu, ale v Čelákovicích si zlomil ruku. Po turnaji má mužstvo den volna, ale pak zase pojedeme naplno, žádné úlevy nebudou.

Jaké pocity ze svého působení ve Slavii zatím máte?

Všechno probíhá, jak má. Já si myslím, že ve Slavii není špatný kolektiv, jsou tady dobří hráči. Výborné je, že se vrátil Karol Kisel, to je takový stmelující článek a velká vzpruha. Taky Dobrotka se jeví dobře, to to zkušený fotbalista, sedmadvacet let, bohužel v Čelákovicích si přivodil zranění ruky. V týdnu by ještě další dva hráči měli přijít a zapojit se do přípravy. Chtěl jsem, aby tři čtyři noví hráči přišli, aby se kolektiv za prvé oživil a za druhé rozšířil. Tak široký kádr totiž nemáme.

Ty hráče, které jste si vyhlédl, jste získali? Jste v tomto směru s podporou ze strany vedení klubu spokojen?

Ty dva přestupy, které jsme udělali, mám na mysli jak Kisela, tak Dobrotku, na těch jsme se dohodli. Věřím, že i příchody těch dvou dalších hráčů, o nichž jsem mluvil, se podaří úspěšně dotáhnout až do konce. Nechci to však zakřiknout, a proto je ani nechci jmenovat (oba už se tento týden ve Slavii hlásili a byli jimi Martin Juhar ze Sparty a Jan Vošahlík z Jablonce – pozn. aut.).

Co realizační tým? Jeho složení jste si vybral sám?

Martin Poustka má smlouvu, stejně jako trenér brankářů Martin Vaniak, takže oba zůstali, zatímco Beďovi Vrabcovi smlouva skončila. Dohodli jsme se v vedením, že asistenta budu mít jednoho a jsem rád, že je jím Martin Poustka, protože prostředí i hráče zná líp než já a v těch mých počátcích mi tudíž pomáhá. Jako kondiční trenér přišel z béčka Honza Budějský, mladý kluk, perspektivní, vzdělaný, má fakultu. Michal Petrouš je u béčka.

S jakými ambicemi do sezony půjdete?

Ambice bych nehodnotil. Všichni víme, jaká byla ve Slavii minulá sezona, že byla špatná a nedůstojná Slavie. To vím i já, ví to i veřejnost. Ale na druhou stranu, aby si všichni mysleli, že to teď půjde strmě nahoru, tak to asi ne. Jak už to bývá, když jde něco strmě nahoru, většinou i pád dolů je strmější a dáte si do kebule… Chceme mužstvo stabilizovat, vytvořit dobrou partu. S vedením v tomto směru žádné problémy nejsou, na čem jsme se dohodli, to se udělalo. Myslím, že ani hráči žádné problémy nemají. Zatím všichni táhneme za jeden provaz a snažíme se nastolit nějaká pravidla, která by měla platit pro všechny bez rozdílu. Pak se může Slavia posunout zase někam tam, kam patří.