Před zápasem Deník jižní Čechy hovořil s útočníkem Antonínem Preslem, jenž na jih Čech přišel v zimě na přestup z plzeňské Viktorie.

Počítáte s tím, že Táborsko si vás vyhlédlo jako koncového útočníka, takže od vás všichni budou zákonitě čekat, že budete střílet góly?

S tím, že mým hlavním úkolem bude střílení branek, samozřejmě počítám. Budu se snažit tato očekávání naplnit a doufám, že těch gólů nastřílím co nejvíc a že tak mužstvu pomůžu k tomu, abychom se tabulkou posunuli co nejvýš.

K tomu, aby hrotový útočník dával góly, musí fungovat také spolupráce s dalšími hráči mužstva. Jak byste za tu dobu, co v Táborsku jste, tuto činnost hodnotil?

Myslím, že jsem do mužstva tady docela brzy zapadl. I v mém předešlém působišti jsme totiž hráli dopředu podobným způsobem jako tady, prakticky i ve stejném rozestavení. V tom nevidím žádný problém.

Máte nějaký svůj cíl, kolik těch branek byste na jaře ve druhé lize chtěl dát?

Nějaký konkrétní cíl si nedávám, myslím ale, že těch pět šest gólů bych dát mohl.

Na předsezónní tiskovce trenér Zákostelský hovořil o tom, že těsně před ligou utrpěli zranění Strnad a Mach, kteří hrávali na hrotu před vámi, a že na generálku do Písku nepojedete ani vy. Máte nějaké závažnější zdravotní potíže?

Měl jsem drobnější svalové zranění a trenér nechtěl riskovat, aby se mi to těsně před začátkem druhé ligy zhoršilo. Proto jsme se domluvili, že v Písku hrát raději nebudu.

Do Táborska jste přišel v zimě na přestup, jak jste tady spokojen? Nikdy jste nezalitoval, že jste si za trvalé působiště vybral právě Táborsko?

Zatím žádný důvod k nějakému litování nebyl. Já před příchodem sem jsem jako kmenový hráč Plzně byl na jediném hostování v Karviné a vždy, když se mi tam blížil konec hostování, jsem cítil, že zacházení s hráčem, který je v klubu na hostování, je přece jen jiné, než když jde o kmenového hráče. Jsem tudíž přesvědčen, že to, že jsem do Táborska šel na přestup, bylo správné rozhodnutí.

Trenér si pochvaloval zimní přípravu a jistě i vy sami jste s výsledky byli hodně spokojeni. Teď vás v sobotu čeká doma první zápas o body proti Sokolovu. Hodně se těšíte?

Samozřejmě, že se na první mistrák, navíc doma, hodně těším. Doufám, že se nám vstup do sezony povede.