v I. A třídě: Týn nad Vltavou – Prachatice 0:3 (0:1). Po domácí remíze s Chýnovem rozhodně nejeli Prachatičtí do Týna v roli favorita. Nakonec výsledkem potvrdili, že patří do užší špičky, i když to na 3:0 na hřišti až tak nevypadalo.

„V této soutěži bychom měli vyhrávat a to byl cíl i v tomto utkání. Čekal jsem dobrý fotbal, což se potvrdilo. V Týně je velké hřiště a i tým mají velice dobrý a fotbalový. Byl to úplně jiný zápas než s Chýnovem, hrálo se nahoru dolu. Bylo to náročné na fyzičku. Celkově lze říci, že moc šancí nebylo a hrálo se po vápna. My dali těsně před odchodem na přestávku vedoucí gól, ten vstřelil Šandera," připomněl trenér Lukáš Kubát důležitý moment, klasický gól do šatny.

Soupeře to trochu nalomilo. "V kabině jsme si řekli, že druhou půli začneme odzadu a bude se čekat na chyby soupeře. Týn nás zmáčkl, ale žádné velké šance si nevytvořil. Pak na druhé straně Juroš po individuální akci obstřelil stopera a gólman neměl šanci. Domácí to pak ještě zkoušeli, my však pozorně bránili a vyráželi do brejků. V závěru utkání dal naší třetí branku mladíček Fürbach,“ komentoval utkání Lukáš Kubát, trenér Prachatic.

„Nyní nás čeká derby s Vacovem. Těšíme se na to a doufám, že budeme pokračovat ve výkonu z Týna,“ doplnil.