Tatran Prachatice – Sokol Záblatí 2:5 (1:1)

Prachatický Tatran nastoupil do přípravného utkání proti Záblatí velice oslaben. „Museli jsme nastoupit v hodně improvizované sestavě doplněné o dorostence. Chyběl nám Tobiáš, Janoušek, Hovorka, Ryšánek a Miesbauer. Tedy hráči, se kterými počítám o víkendu proti Soběslavi do základní sestavy," uvedl na adresu lepené sestavy trenér prachatického mužstva Josef Veselý.


Do druhé půle tohoto přátelského utkání nastoupili už jen prachatičtí starší dorostenci, a tak to podle slov trenéra Josefa Veselého nebyl pro jeho mančaft příliš povedený generální zápas.

To Lažiště měla o nedělním podvečeru v plánu poslední přípravné utkání proti nováčkovi I.A třídy z Netolic. Oba týmy již byly připraveny k výkopu, ale k samotnému zápasu ani nedošlo kvůli krupobití a průtrži mračen. Hřiště bylo natolik pod vodou, že se zápas vůbec nezačal.


„Je to samozřejmě škoda, že nám klimatické podmínky nedovolily náš poslední přípravný zápas odehrát. Sešli jsme se v plánované sestavě, ve které nastoupíme zřejmě v sobotu proti Bavorovicím, a tak nás mrzí, že jsme si nemohli zahrát," smutnil trenér Lažiště Vladan Pokorný.

ONDŘEJ BABKA