Čkyně – Stachy 3:0 (2:0)

Celý zápas měli domácí více balon na kopačkách a Stachům toho moc nedovolili. V prvním dějství si Čkyně vypracovala dvoubrankový náskok, do druhé půle hostům dorazil i Michal Šíp, který měl v nohách na junior start devadesát minut mistrovského zápasu ve Vimperku, kde přispěl k vítězství domácích dvěma brankami, ani to však Stachům nepomohlo.

První šance zápasu měli domácí, ale v 5. minutě nemířil Pinke přesně. Hned o minutu později postupoval na branku novic Kurz, bohužel si ale balon moc předkopl. V 9. minutě krásně kombinovali u rohového praporku Král a Vondrášek, první jmenovaný našel ve vápně volného Kuneše, ten však mířil hlavou jen těsně nad. Ve 14. minutě byl opět ve vápně volný Kuneš, kde ho našel Pinke, situace z deváté minuty se ale opakovala. Ve 21. minutě se domácí poprvé radovali, Kuneš našel povedeným centrem nabíhajícího Krále a ten se z voleje nemýlil – 1:0. Běžela 24. minuta a s ní se vydal na výlet z obrany Sedláček, nádherné sólo zakončil povedeným centrem do vápna, kde Vondrášek hlavičkoval za záda brankáře Šebánka – 2:0. Za další dvě minuty už měli domácí opět ruce nad hlavou, když po odrazu směřoval míč do sítě Martan, hostující obránce ale zaskočil za brankáře a z čáry míč vykopl. Z protiútoku měly šanci Stachy, když dobře střílel Heidenreich, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Do konce první půle si Čkyně pohodlně svůj náskok pohlídala a držela míč na svých kopačkách.

Do druhé půle se nastoupilo opatrněji, první šanci měli hosté v 54. minutě, když si domácí obrana moc neporozuměla, Heidenreichův pokus ale Holfeld dokázal zlikvidovat. Velkou šanci měla Čkyně v 63. minutě, to z otočky nastřelil břevno Chalupa. V 69. minutě už ale třetí branku domácí přidali, Vondrášek vybídl do útoku Kuneše, který Šebánka pohodlně přehodil – 3:0. Domácí předváděli pohledný kombinační fotbal, ale z dalších šancí čtvrtou branku nepřidali. Šanci na korekci skóre měli hosté pět minut před koncem řádné hrací doby, po rohu pokus hlavou hostujícího útočníka ale brankou neskončil. Tečku za zápasem udělali minutu před koncem bratři Turkové, kdy Václav vyslal na branku střídajícího Michala, jeho dobrý pokus ale Šebánek zlikvidoval.

S výsledkem 3:0 mohou být domácí spokojení, po druhém kole mají na kontě šest bodů se skóre 5:0. V příštím kole jedou na horkou půdu Bělčic.

Patrik Krull