Svěřenci staronového trenéra Romana Nádvorníka přitom v 6. minutě vedli už 2:0 (!), přesto nakonec prohráli 2:3 a na své úvodní vítězství s Příbramí tak nenavázali.

Měli i smůlu, když gól na 2:1, kterým se favorizovaní Bohemians vrátili do zápasu, si dali sami (Mrsič ve snaze odkopnout míč trefil Klusáka a od něj šel míč za záda bezmocného Tomy).

Klokani se poté ze šoku vzpamatovali a začali přebírat otěže hry. Mašek a Kuchta ale ze svých velkých šancí mířili vedle a Hubínkovu ránu k tyči Toma výborně vyrazil, navíc hráči Táborska díky svému rychlým přechodu do protiútoků drželi s favoritem krok. Tlak Bohemky nicméně narůstal a ve druhé půli už Pražané měli vrch. „My v těchto dnech hodně běháme a velice intenzivně trénujeme, takže nám postupem času už docházely síly, Bohemka pak už předvedla svou vysokou kvalitu a přehrávala nás," připustil trenér Roman Nádvorník po zápase v rozhovoru pro ČT.

Nové adepty na dres svého týmu hodnotil Nádvorník pozitivně: „Velice dobré výkony zatím podává Mrsič a také Zavadil na stoperu, věřím však, že svou kvalitu prokážou také další z hráčů, kteří k nám přišli," zadoufal.

Staronový kouč FCT také naznačil, jakou hrou by se tým měl dle něj na jaře prezentovat: „Chceme hrát útočný fotbal, co nejvíc po stranách, s hodně centry do vápna a tam v té závěrečné fázi být v pěti šesti lidech a prosazovat se tam gólově."

Prvoligová Bohemka rozhodla o své výhře až osm minut před koncem a trenér Miroslav Koubek po utkání byl ve velké pohodě. „Sice jsem měl v úvodu pocit, že jsme ještě na soustředění a po nějaké pátém dvoufázovém tréninku," zmínil šokující vstup do utkání. „Začali jsme opravdu zběsile, soupeře jsme podcenili a ty dva góly by pro nás měly být poučením," zdůraznil.

Výkon Táborska lodivod Bohemky ocenil: „Náš soupeř hrál dobře, agresivně a důsledně, měl rychlý protiútok, takže jsme se museli hodně činit, abychom to dokázali otočit," uznal.

Své hráče Koubek až na zmíněný šokující začátek zápasu chválil: „Soupeř hrál kvalitně, my si ale začátek zápasu zkomplikovali sami. Myslím si nicméně, že herně jsme potvrdili, že jsme ligové mužstvo," uzavřel.

Podobně to viděl i obránce Michal Švec. „Úvod zápasu jsme nezvládli. První dvě standardky a dva góly, to je děs. Naštěstí jsme to otočili a ukázali svou sílu."

Lupták v Dynamu skončil

Celý zápas v pondělním přípravném utkání v Regensburgu v dresu Dynama ČB odehrál slovenský defenzivní fotbalista Lukáš Lupták, jenž na podzim hájil barvy ostravského Baníku. Ve středu se ale před ranním tréninkem na Střeleckém ostrově se svými krátkodobými spoluhráči rozloučil. „Lukáš se měsíc a půl připravoval sám, chyběla mu herní kondice. To bylo znát. Ostrava nás žádala o vyjádření, jestli si ho tady necháme. My potřebovali delší čas na jeho zkoušku, takže si ho Baník vyžádal zpět," uvedl jeden z trenérů Dynama Jiří Lerch pro klubový web. Dle informací Deníku však Lupták nebyl spokojen ani s finanční výší v návrhu nabízené smlouvy…