Pozváno bylo všech deset týmů, které hrají v tomto soutěžním ročníku fotbalový okresní přebor žáků na Prachaticku a všechny tohoto pozvání také využily ke změření sil měsíc před startem jarních bojů na venkovních hřištích.

Desítka týmů byla rozdělena do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým na 1x12 minut. Podle pořadí ve skupinách si pak družstva zahrála o celkové pořadí v turnaji. Nad regulérností zápasů dbala dvojice zkušených arbitrů Josef Procházka a Václav Heinzl.
Ve skupině A byl papírovým favoritem Blaník Strunkovice, i když ani ten neprošel skupinou bez ztráty bodu, když remizoval s Husincem, ale to až na závěr skupiny. Ze druhého místa šli nakonec dál hráči Vlachova Březí, kteří ztratili body právě s vítězem skupiny. Třetí zde skončil Slavoj Husinec, čtvrtí hráči z Vitějovic a pátá Svatá Maří.

Výsledky skupiny A: Strunkovice – Vlachovo Březí 3:0, Strunkovice – Vitějovice 1:0, Strunkovice – Svatá Maří 6:0, Strunkovice – Husinec 2:2. Vlachovo Březí – Vitějovice 3:1, Vlachovo Březí – Svatá Maří 4:0, Vlachovo Březí – Husinec 3:0, Husinec – Vitějovice 2:0, Husinec – Svatá Maří 10:0, Vitějovice – Svatá Maří 1:0.

Skupina B byla na čele ještě vyrovnanější a z prvního místa nakonec postoupil díky lepšímu vzájemnému utkání Sokol Stachy před FC Šumavské Hoštice. O nejvyšší postupovou příčku se prali i hráči Tatranu Volary, ale ta jim unikla prakticky hned při jejich prvním utkání, kdy remizovali s nebahovskými fotbalisty 2:2. Ty dva ztracené bodíky jim pak chyběly k tomu, aby se o vítězi rozhodovalo v minitabulce tří družstev. Volarští tak skončili ve skupině třetí. Na místě čtvrtém v této skupině skončili Nebahovští a pátí hráči z Lažiště.

Výsledky ve skupině B: Stachy – Lažiště 1:0, Stachy – Nebahovy 1:0, Stachy – Volary 1:2, Stachy – Šumavské Hoštice 1:0, Šumavské Hoštice – Lažiště 5:0, Šumavské Hoštice – Nebahovy 3:1, Šumavské Hoštice – Volary 2:1, Volary – Lažiště 6:0, Volary – Nebahovy 2:2, Nebahovy – Lažiště 0:0.

Poté již následovaly rovnou zápasy o pořadí. Nejprve se utkaly páté týmy obou skupin FK Lažiště a Svatá Maří. Ve vyrovnaném utkání to již vypadalo, že se bude muset rozhodovat při střelách ze značky pokutového kopu, ale v závěru utkání se podařilo dát Lažišťským branku, která se ukázala být jako vítězná. Deváté místo tedy patřilo hráčům FK Lažiště a desáté Svaté Maří.

V souboji o místo sedmé se proti sobě postavily celky Nebahov a Vitějovic. V bojovném utkání se střídaly šance před oběma brankami, ale gólmani byli neprůstřelní. Proto také utkání skončilo bez branek a šlo se do penaltového rozstřelu. V něm měli přesnější mušku hráči Nebahov, kteří tak obsadili sedmou příčku. Osmí skončili hráči z Vitějovic.

Výborný náboj mělo i utkání o místo páté. Husinec v něm bojoval s Tatranem Volary. Nakonec se z vítězství radovali Volarští, kterým se podařilo dát dvě branky. Zaslouženě tedy získali páté místo, šestí skončili hráči z Husince.

Prvním duelem o pomyslné pódium bylo utkání domácího Vlachova Březí se Šumavskými Hošticemi. Opět se sešly vyrovnané týmy a utkání bylo otevřené až do samotného závěru. Vedoucí branku dali kluci ze Šumavských Hoštic, ale Vlachovobřezští se nechtěli vzdát a bojovali až do závěru. Soupeř jim však dal v závěru utkání druhou branku a rozhodl tak pro sebe o třetím místě. Domácí fotbalisté tak skončili čtvrtí.
Finále bylo skutečným vyvrcholením turnaje. V utkání Stachy – Strunkovice na hřišti vládli především oba gólmani, kteří pochytali mnohdy i nemožné. Nakonec rozhodla šťastná branka Stašských, když ukrytou střelu přes obránce nemohl gólman soupeře vidět a míč se mu odrazil od tyče do sítě. Strunkovičtí vyvinuli tlak, aby dostali zápas alespoň do penaltového rozstřelu, ale stašská obrana byla pevná a vstřelit gól soupeři nedovolila. Vítězem turnaje se tak stal Sokol Stachy a potvrdil tak své postavení v dlouhodobé tabulce přeboru ve velkém fotbale. Druzí skončili hráči Strunkovic nad Blanicí.

Dramatický byl také souboj o jedinou vyhlášenou individuální cenu. O nejlepším střelci turnaje musely nakonec rozhodnou pokutové kopy na neutrálního gólmana. Po sedmi brankách totiž nastříleli Lukáš Daněk z Husince a Alex Bledý z Volar. O nejlepším střelci turnaje rozhodla až čtvrtá série pokutových kopů, kdy Alex Bledý trefil tyč. Lukáš Daněk byl stoprocentní, a tak se zaslouženě stal nejlepším střelcem turnaje. Mimochodem sám nastřílel více branek, než vítězné družstvo Stach dohromady v celém turnaji.

Na závěr turnaje předali předseda OFS Vladimír Klíma, místopředseda Jiří Trněný a předseda komise mládeže Pavel Božovský ceny nejlepším třem týmům a nejlepšímu střelci. Všechny zúčastněné týmy pak obdržely do zápůjčky nové sady dresů, které pro ně nakoupil Okresní fotbalový svaz Prachatice.

Turnaj se vydařil, všichni odjížděli spokojeni, a tak se za rok určitě znovu při Poháru předsedy OFS sejdou. Dík patří nejen pořadatelům, ale i vedení ZŠ Vlachovo Březí za výborné zázemí turnaje a samozřejmě i oběma rozhodčím, kteří odřídili všech pětadvacet utkání bez jakýchkoli problémů.