Na jaře by měl znovu hostovat v Písku, jemuž o víkendu na Složišti pomohl k výhře 1:0 nad juniorkou Dynama.

Odehrál jste za Písek celý zápas s Teplicím i juniory Dynama, takže o vašem jarním působišti je už jasno?

Já nevím, snad už ano…

Trenér Prášil o tom, že byste měl nahradit na stoperu Novozélanďana Edgeho, však mluvil jako o hotové věci…

Vypadá to, že by to snad mělo být domluveno. Z Dynama mi sice ještě nikdo nic neřekl, od Písku jsem ale slyšel, že bych tam měl na ten půlrok zůstat.

Což byste asi přivítal, ne?

Určitě, pro mě by to bylo ideální. Naposled jsem hrál divizi, Písek by tudíž byl zase o krok výš. V Písku se mi navíc dařilo, tak doufám, že tomu tak bude i tentokrát.

Co podzim v Roudném?

Rozhodně to bylo lepší než sedět na lavičce. Byl to tvrdý fotbal, opravdu chlapský. Hodně mi to dalo.

Jak jste si užíval zápas na Složišti, kde jste strávil fotbalové mládí?

Prvně jsem tu byl jako soupeř, bylo to dost zvláštní. Snažil jsem se ale na to nemyslet a hrát co nejlíp.

Vyhráli jste, tak spokojenost?

Přesně tak, navíc jsme gól nedostali a juniorku do ničeho nepustili. To je hlavní.

Nejbližší přání?

Zůstat v Písku a prosadit se tam do sestavy. Písku se ke konci podzimu ve třetí lize moc nedařilo, takže to pro nás nebude vůbec lehké jaro. Doufám, že klukům i já pomůžu a z těch problémů se vyhrabeme.

Juniorka Dynama hledá tvář

Juniorka Dynama se podobně jako minulý víkend v Příbrami musela i ve svém druhém utkání v zimní přípravě na Složišti s Pískem opět obejít bez celé řady hráčů, kteří na podzim v juniorské lize hráli v základní sestavě.

Prohra 0:1 s třetiligovým soupeřem tak trenéra Petra Skálu sice mrzela, své svěřence nicméně nezatracoval. „Bylo to typické přípravné utkání, které rozhodně splnilo svůj účel," uvedl trenér budějovické juniorky po zápase. „Mrzí mě ale, že jsme stejně jako v Příbrami dostali brzy po zahájení utkání naprosto nesmyslný gól ze standardní situace," vraštil čelo. „Na druhou stranu nám z podzimu chybělo šest hráčů a naopak na hřišti jsme měli šest dorostenců ročníku devětadevadesát. Navíc před zápasem ještě onemocněl Tomášek, to všechno bylo na kvalitě hry znát," upozornil Skála.

Třetiligový Písek byl pro budějovické mladíky silným soupeřem a měl po většinu času více ze hry, přesto juniorka Dynama solidní šance na vyrovnání měla. Jenže Bálka v 50. minutě výborně vychytal Rondzik a pohotová Frnochova střela z voleje v 65. min. po Bálkově rohu se mezi tři tyče nevešla.

„Nějaké dobré věci jsme tam měli, dle mého názoru jich však bylo poněkud málo. Se hrou dopředu jsem spokojen v žádném případě být nemohl," uzavřel trenér juniorů Dynama.

V dalším přípravném zápase hraje juniorka Dynama v sobotu na Složišti s Jankovem (10.00, ev. 10.30).

O víkendu si po juniorce na Složišti zahrála i devatenáctka Dynama, která s píseckým béčkem vyhrála 4:0, dle trenéra Pavola Švantnera jeho svěřenci však mohli zvítězit daleko vyšším rozdílem. „Vedle těch čtyř gólů jsme měli spoustu dalších šancí. Jejich proměňování však je naší slabinou, na tom musíme ještě zapracovat," zdůraznil.

O víkendu byli ve hře také mladší dorostenci Dynama, kteří v Marečkově memoriálu změřili síly se svými vrstevníky v Plzni: sedmnáctka tam padla 1:2, šestnáctka 0:4. Ve čtvrtek oba mladší dorosty v Marečkově memoriálu hrají na Spartě.