S Hlubokou se musí počítat jako s kandidátem na postup z I.A třídy do krajského přeboru a pro Osek to byl pro generálku dobrý soupeř. „Spokojený jsem se zápasem tak napůl. Ale na druhé straně musím uznat, že hrála Hluboká velmi dobře, má tam plno šikovných mladých hráčů. My jeli na utkání bez pěti hráčů základní sestavy. Co musím ocenit z naší strany, tak to byly pěkné akce před vstřelenými brankami. Na druhé straně to z naší strany nebyla taková jízda jako proti Katovicím. Možná kluci podvědomě trochu podcenili to, že hrajeme proti týmu z I.A třídy. Ale znovu říkám, že Hluboká hrála velmi dobře a na generálku to byl ideální supeř,“ uvedl k utkání trenér Oseka Josef Mráz.

To, že v sestavě Oseka chybělo pět hráčů, však neznamená, že by se tým potýkal s nějakými zraněními. „Vesměs to bylo dáno tím, že si kluci ještě na poslední chvíli vybírali dovolené. Do prvního mistrovského utkání již půjdeme v plné síle,“ slibuje trenér.

Fotbalisté Oseka jsou na novou sezonu v KP dobře připraveni.
Posílený Osek chce hrát v kraji hodně vysoko

A prvním soupeřem Oseka v novém ročníku krajského přeboru bude v sobotu Tatran Prachatice, jehož dres z kádru Oseka před mnoha sezonami oblékali David Kubiš, Václav Mrkvička i Zdeněk Křížek. „Zdeněk určitě pojede, David samozřejmě také, ale Vašek Mrkvička zřejmě ne. Ale do Prachatic se již těšíme. Jsme všichni rádi, že to konečně vypukne a věříme, že nám sezonu snad nic nepokazí,“ říká před startem soutěže Josef Mráz.

Sestava Oseka na Hluboké: Budoš – Rybák, Krejčí, Kubiš, Gondek – Čapek, Šrámek, Sigmund, Hromíř – Jakub Říský, David Říský. Střídal Diviš.