A to je další nepříjemná ztráta.

Do zápasu obě mužstva nastoupila v očekávaných sestavách, akorát v Dynamu místo Klesy byl v základu Černý a za hosty se v útoku přece jen objevil Švancara, jenž před týdnem se Slavií pro zranění zápas nedohrál.

Domácí začali aktivně a už v první minutě zpoza vápna pálil Javorek, Petrovu branku však minul.

To sedm minut nato na druhé straně Mezlík svůj projektil mezi tři tyče nasměroval, brankář Daněk ale jeho dělovku z deseti metrů vyrazil.

A rušná a zajímavá podívaná pokračovala. Ve 14. min. po rozehraném přímém kopu Javorek hlavičkoval z malého vápna vedle a tři minuty nato po Zavadilově centru z podobné situace domácí branku netrefil ani brněnský Brabec.

Poté si dvě velké příležitosti vypracovali hráči Dynama, jenže Hora svůj únik zakončil střelou do nohou hostujícího brankáře a krátce nato si potlesk vysloužil Táborský, jenž po centru Černého se položil ukázkově do míče, z voleje ale mířil metr nad bránu.

Ve 32. minutě se domácí konečně dočkali: brankář Petr neustál vzdušný souboj a stoper Mchojan pohotově poslal balon do sítě – 1:0.

Obrovskou možnost zvýšit na 2:0 měl pět minut před přestávkou Řezníček, jenž po odkopu brankáře Daňka pelášil sám na bránu hostí, ve snaze vybíhajícího Petra přehodit však do svého lobu vložil příliš síly a opuštěnou brněnskou branku překopl.

Přehlídku šancí zakončil ve 42. minutě brněnský Zavadil, jenž po prudkém centru hlavičkoval neméně ostře, brankář Daněk však měl břevno na správném místě…

Na konci první půle domácí měli notnou dávku štěstíčka, to je ale opustilo hned v začátku druhého dějství, když se v závaru před Daňkovou brankou míč odrazil k Mezlíkovi, jenž ho uklidil k tyči – 1:1.

Hosty vyrovnávací gól nabudil, zatímco domácí očividně znervózněli.Při chuti byl Mezlík, jehož střelu k tyči Daněk zkrotil až na druhý pokus.

V 71. minutě se z ničeho nic naskytla obrovská šance zápas rozhodnout Brnu. Stoper Mchojan totiž ve vápně zahrál rukou a rozhodčí Proske po kratičkém zaváhání ukázal na značku pokutového kopu, ránu Švancary však Daněk nohama vykopl.

Dynamo Č. Budějovice – Zbrojovka Brno 1:1 (1:0)

Branky: 32. Mchojan – 50. Mezlík. ŽK: Řezníček, Mchojan – Brabec, Petr, Kroupa. Rozhodčí: Proske – Pilný, Kotík.

Dynamo: Daněk – Ježdík, Mchojan, Lengyel, Machovec – Černý (60.Klesa), Javorek, Benát, Hora – Táborský (82. Linhart), Řezníček (73. Sandro).

Brno: Petr – Hyčka, Brabec, Pernica, Husár (68. Glaser) – Mezlík, Zavadil, Šoljič, Pašek – Švancara (78. Kroupa), Škoda (90. Sus).

Strakonice – Kunice 1:2 (0:0)

Ve III. lize prohrála v sobotu dopoledne strakonická farma Dynama na umělce ve Strakonicích s vedoucími Kunicemi 1:2 (0:2), branky Zeba (11) – Dvořák, Jíra.