Spokojen s výkonem svého týmu byl i trenér Dynama David Horejš: „Sparta sice ještě neměla reprezentanty, ale pořád je to Sparta a šířka i kvalita jejího kádru je obrovská," zdůraznil.

Zápas dle Horejše vzhledem k tomu, že oba týmy jsou teprve na začátku přípravy, měl dobrou kvalitu. „Hlavně jsme byli rádi, že jsme utkání s takovým soupeřem vůbec mohli sehrát," ocenil a výkony některých hráčů označil za velice slušně. „A co nás hlavně těší, zvládli jsme zápas v obranné fázi a do mnoha šancí jsme Spartu nepustili."

Nemenší radost trenéři Dynama měli i z aktivního pojetí, jakým se jejich tým na hřišti velkého favorita prezentoval. „Naše hra měla i dopředu dobré parametry a těší nás, že jsme Spartě byli důstojným soupeřem."

Hráči Dynama se snažili soupeře napadat i hodně vysoko a zezadu míče nenakopávat, ale chodit dopředu kombinačně. Za svou aktivitu se dočkali odměny v podobě krásného Peškova gólu. „Nechtěli jsme se jen bránit, protože to by nám ten zápas nic nedal. Chtěli jsme i směrem dopředu být hodně aktivní, a to se nám dařilo jak v první, tak i ve druhé půli. Měli jsme i nějaké šance a dali krásný gól na 1:1 po krásné přihrávce Adriana Čermáka," pochválil Horejš slovenského záložníka, jenž se na testu jeví slibně. „Jak se Znojmem, tak teď na Spartě vypadal velice dobře. Je to mladý kluk, má perspektivu. Máme zájem, aby tady pokračoval a věřím, že se dohodneme," zdůraznil Horejš.

Ke konci utkání se dostal na hřiště i osmnáctiletý Frnoch. Velkých jmen v týmu soupeře se nezalekl a zaujal nebojácným výkonem. „Dan v tréninku i v obou duelech, které jsme odehráli, odvedl dobrý výkon. Má pokoru, je pracovitý, ale taky i zdravě sebevědomý, což je důležité," chválil nadějného mladíka David Horejš.

„Chceme dávat šanci našim odchovancům, tu si ale samozřejmě musí zasloužit a musí mít i nějakou kvalitu. Nemohou se do týmu dostat jen kvůli svému věku a ani nemohou hrát všichni. Frny nás ale zatím rozhodně nezklamal," podtrhl českobudějovic­ký kouč.

U svých hráčů Horejš viděl i nedostatky. „Byla tam spousta chyb, ale proti tak kvalitnímu soupeři k nim dochází. Celkově ale náš výkon byl dobrý a měl by pro kluky být motivací i d další fáze přípravy," zdůraznil.

Po chybách Jihočeši dostali i oba góly. „Vítězné brance Sparty předcházela zbytečná přihrávka přes šířku hřiště, přitom na to hráče pořád upozorňujeme a od kluků chceme, aby hráli do kolma. Na odstranění těchto chyb se musíme zaměřit. I kvůli takovýmto věcem ale chceme s tak silnými mužstvy hrát, taková utkání nám naše chyby i nedostatky ukážou," usoudil kouč Dynama.

Ten se a zadáky, kteří ve vápně už nedokázali velké Schickovo sólo eliminovat, prý ani nezlobil. „Schick je ortodoxní levák a na videu, když jsme si to zpomaleně přehrávali, bylo vidět, jak si to na tu svou levačku táhne, jenže ač si ho kluci ve vápně i docela dobře předávali, ta Schickova kvalita je prostě veliká, vyřešil to perfektně," uznal trenér Horejš.

Penalta po Fundově faulu na Konatého se zdála být dost přísná, to však Horejš odmítal hodnotit: „Hlavně i té penaltě opět předcházela zbytečná ztráta míče při rozehrávce," hledal chybu u svých hráčů. „Zda penalta byla, či nebyla, to řešit nebudu. I Jirka Funda mohl reagovat jinak, na druhou stranu zase se projevila šikovnost toho hráče, protože Konaté to udělal výborně."

Střízlivě se snažil zápas hodnotit kouč Sparty Zdeněk Ščasný. „Ten zápas měl samozřejmě dopadnout jinak než 2:1, ale o to zas až tolik nejde a v zápase jsme měli dobré věci. Důležité je, že jsem hráče viděl, jak na tom jsou a kdo na to potenciálně má a nemá. Třeba na stranách Konaté a Shala pár finálních přihrávek nevyřešili dobře," uvedl pro sparťanský web.

V další přípravě hraje Dynamo v sobotu v Černošicích s pražskou Duklou. Též v sobotu hraje také Táborsko v Mladé Boleslavi.