Plná spokojenost po úvodní třetině soutěže panuje v sídle FC MAS Táborsko, jehož fotbalisté útočí na čelo tabulky. Uznání se oprávněně dostalo i trenéru Romanu Nádvorníkovi, jenž byl v anketě ligové asociace vyhlášen Trenérem měsíce září. A není divu, vždyť jeho svěřenci získali deset ze dvanácti možných bodů a prokousali se v aktuální tabulce II. ligy na třetí místo!

Romana Nádvorníka uznání potěšilo. „Jsem překvapen a zaskočen. Je to ale samozřejmě milé ocenění mé práce," uvedl pro www.efotbal.cz. „Je pravda, že počínaje naším vedením a konče hráčskou kabinou nám to v Táborsku funguje. Ocenění je tak vyústěním práce celého klubu. Ambice do této sezóny byly majitelem klubu stanoveny jednoznačně. Táborsko letos hraje čtvrtou sezónu ve II. lize a každý rok se zachraňovalo do posledních kol, takže naším letošním cílem je skončit v horní polovině tabulky a nemít problémy se záchranou," dodal trenér Táborska.

Zato v jihočeské metropoli, byť ztráta Dynama na postupové příčky není tak velká, panuje spíše zklamání. Tak to vidí i kouč Pavel Hoftych: „My se v žádném případě nesmíme nechat ukolébat tím, že vzhledem k tomu, že naštěstí se soutěž vyvíjí tak, jak se vyvíjí, stále nám druhé místo neuteklo," připomněl budějovický lodivod, že na druhou Karvinou jeho tým ztrácí jen tři body.

Nicméně zbytečné výpadky Pavla Hoftycha mrzí. „Letní příprava se jevila slušně, ale teď s odstupem času bohužel zjišťujeme, že pro příště je třeba se snažit mít v přípravě víc silnějších soupeřů. Zápasy s nimi by mohly odhalit slabiny některých hráčů. Ty se nám projevily až v hlavní sezoně," vraštil čelo kouč Dynama a dodal, že zmíněné slabiny se týkaly i odolnosti proti stresu.

Po slibné přípravě přišel také neméně slibný vstup do sezony: Dynamo na úvod v derby vyhrálo nad silným Táborskem a poté rozstřílelo populární žižkovskou Viktorii 4:0.

Ani bezbranková remíza ve Varnsdorfu ještě žádné velké potíže nesignalizovala. Venku bod je do tabulky pravdy plus a navíc v prvních třech kolech Dynamo nedostalo ani gól.

Jenže přišel domácí šokující debakl 0:3 se Sokolovem, poté další prohra v Hradci a do třetice všeho zlého s Ústím doma třetí porážka v řadě. „Nezbylo nic jiného, než sáhnout ke změnám v kádru, který dle mého soudu je z pohledu zkušeností teď vpravdě ligový a je jen na nás, jak se vrátíme do hry o čelo a kolik bodů ještě ze sedmi duelů, které nás na podzim čekají, uhrajeme. S dosavadním bodovým ziskem spokojení být rozhodně nemůžeme," uzavřel trenér Hoftych.

Vylepší mu jeho hráči náladu v sobotu, kdy v televizním utkání Dynamo hraje od 10.15 hod. v Pardubicích?