Jihočeši před půldruhým tisícem vděčných diváků favorizovaného soupeře zaskočili hlavně v úvodu zápasu: v 6. min. po Javorkově nahrávce běžel Pešek sám na bránu, její strážce Kozáčik ale jeho střelu vyrazil, vzápětí po vydařené ráně neudržitelného Peška pomohla Kozáčikovi tyčka, čtyři minuty nato pálil Táborský z vápna jen těsně vedle tyče a v 18. minutě Peškův vydařený volej zpoza vápna Kozáčik jen konečky prstů vyškrábl nad břevno.

První gól ale ve 22. min. dal hlavou plzeňský Řezníček a zahájil tak nevídanou přestřelku. Táborský výborně uvolnil Peška, jenž sólový nájezd tentokráte proměnil v gól na 1:1, dvě minuty nato Táborský po Peškově ukázkovém úniku 1:2, krátce nato po Krmenčíkově dělovce do břevna Řezníček znovu hlavou 2:2 a ještě do půle střelec zápasu po faulu Kladrubského na sebe z penalty otočil na 3:2. Gólem do šatny po nedorozumění Petržely s gólmanem Kozáčikem ale Pouček vyrovnal na 3:3 a plzeňský trenér jen kroutil hlavou: „Naši hráči se asi v sobotu dívali na zápas mistrovství světa mezi Francií a Argentinou, jehož průběh vypadal podobně a skončil i stejným výsledkem,“ reagoval na gólovou přestřelku pro Plzeňský deník Pavel Vrba. „Na jednu stranu jsem rád, že padlo tolik gólů, diváky to určitě bavilo. Dostat tři góly je však hodně, ale to beru částečně na sebe. Na začátku jsme něco zkoušeli, ale mužstvu to moc nešlo. Hráči v tom plavali, ale to jde na moji hlavu. Prvních patnáct minut jsme nepůsobili jako tým, soupeř nám dal gól a měl i dvě další šance. Když jsme pak přešli na svůj styl hry, byl to už z naší strany jiný fotbal,“ dodal trenér Pavel Vrba.

Jeho svěřenci ve druhém poločase už soupeře přitlačili a vytvářeli si i brankové příležitosti, Křížek ale chytal výborně a vítězný gól dal až čtvrt hodiny před koncem šťastným „koníčkem“ Ekpai. „Po půli jsme na hřišti měli už hodně mladých hráčů, ale s předvedenou hru jsme velice spokojeni. Podali jsme velice dobrý výkon a hlavně první půle z naší strany byla velice dobrá,“ netajil se po zápase svou spokojeností trenér Dynama David Horejš. „Dali jsme tři krásné góly po třech krásných akcích a měli jsme tam i další šance, které jsme neproměnili,“ dodal kouč Dynama.

Jeho plzeňský protějšek vyzdvihl výkon Jakuba Řezníčka, jenž byl v zápase autorem hattricku. „Když dal Kuba naposledy hattrick za Olomouc, tak poté přestal hrát. Já mu slibuji, že u nás teď bude hrát dál. Jsem rád, že se trefil, ale přiznejme si, že nás opravdové zkoušky ohněm teprve čekají,“ uvedl plzeňský kouč, jehož hráči po včerejším utkání dostali dva dny volna a ve středu odjíždějí na soustředění do rakouského Westendorfu, kde je čekají zápasy s ruským Groznym, domácím Innsbruckem a na závěr ukrajinským velkoklubem Dynamem Kyjev.

Hodně náročný program má ale i Dynamo: „Ve středu jedeme do Steyru a hned nato v pátek hrajeme doma proti pražské Spartě,“ informoval trenér Horejš o dodatečně dohodnuté atraktivní přípravě proti jednomu z nejlepších českých klubů, která se bude hrát v pátek od 15 hodin na Střeleckém ostrově.

Viktoria Plzeň - Dynamo ČB 4:3 (3:3) - Branky: 22., 28 a 41. (pen). Řezníček, 72. Ekpai – 24. Pešek, 26. Táborský, 45. Pouček. Bez karet. Diváci: 1480. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Kubec. Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Limberský – Procházka, Hořava – Petržela, Kopic, Štursa – Řezníček, Krmenčík, 2. poločas: Hruška – M. Havel, Hubník, Hájek, Kovařík – Hrošovský, Al. Čermák – Ekpai, Navrátil, Kopic – Bakoš. Dynamo: Křížek – Řezáč (81. Kalousek), Luk. Havel (46. Novák), Kladrubský, (46. Fišl), Helešic (46. Rychnovský) – Čavoš, Javorek (46. Ad. Čermák) – Šplíchal (46. Laňka), Pouček (46. Frýdek), Pešek (58. Švantner) – Táborský (46. Kadula).