Hodně jste se na návrat na hřiště těšil?
Strašně moc. Po příchodu do Budějovic jsem odehrál čtyři zápasy, pak jsem se zranil, a ačkoli to zranění až tak zle nevypadalo, od té doby jsem byl mimo hru. Snažil jsem se i přes bolest trénovat naplno, bohužel na hřiště mě ten zraněný kotník nepouštěl.

Co přesně vás trápilo?
Měl jsem natrženou šlachu v kotníku.

Teď už je to v pořádku?
Je a mám z toho velkou radost. S radostí mohu říct, že už jsem stoprocentně připraven do hry. Tak dlouhá doba bez fotbalu mě mrzí, ale zranění k fotbalu taky patří. Já jsem ale Dynamu velice vděčný, protože jsem sem přišel na hostování, jenže většinu doby, co jsem tady, jsem byl zraněný. Přesto se všichni tady ke mně chovají fakt výborně.

Většinu sezony jste byl mimo hru, přitom jste se po svém příchodu sem v sestavě hned zabydlel a hrál stabilně.
Taky jsem si to tady moc chválil. Skutečně se mi Budějovice moc líbí. Jak město jako takové, tak klub, šatna a veškeré fotbalové zázemí. Taky parta tady je super. Jediná kaňka je to zranění.

Navíc se daří i mužstvu, ne?
Přesně tak. Kluci hráli výborně a já jim samozřejmě držel palce. V posledních zápasech dokonce už i z lavičky. Sice jsem s trenérem byl domluvený, že do hry ještě nezasáhnu, chtěl jsem ale co nejvíc být s týmem a být jeho součástí.

Přišel jste z Baníku na rok, anebo jen do konce podzimu?
Hostování je na celý rok, ale s tím, že si mě v zimě Baník může stáhnout. Zatím mi nikdo z Baníku ještě nevolal, a dokud se neozvou, já budu počítat s tím, že zůstávám tady. Byl bych šťastný, kdybych jaro mohl dohrát tady v Budějovicích. je tady tým na postup a já bych hrozně rád u toho byl. Povedlo se mi minulou sezonu postoupit s Baníkem a je to něco nádherného. A ti kluci tady by si to prožít taky zasloužili.

Zpět k vašemu návratu na hřiště, jak jste si to užíval?
Samozřejmě, že už jsem se nemohl dočkat, až zase naskočím do zápasu. Ale to, že jsem dlouho nehrál, bylo určitě na mě vidět, dva měsíce mimo hru se na každém podepíšou. S balonem jsem se necítil úplně nejlíp, pro mě je ale hlavní to, že kotník drží a že mohu být plně připraven do zápasu.

Dokonce jste se zapsal i do listiny střelců, ne? Bohužel do nesprávné branky…
Byl tam centr na zadní tyč a já se snažil to dát jen někam mimo bránu, jenže naneštěstí jsem to hodil Křížovi do protipohybu a ten už nestihl zareagovat…

Teď v sobotu hrajete v Třinci, který je v tabulce na prvním místě. Těšíte se?
Jsem ze severní Moravy a Třinec dobře znám, odehrál jsem toho proti Třinci už spoustu. Je to houževnatý soupeř s dobrou obranou a rychlými brejky. Pohlídat si budeme muset i jejich stan᠆dardky. Loni jsme tam hráli s Baníkem taky na konci podzimní sezony a dostali jsme tam 4:1… Takže nás tam nečeká nic jednoduchého, ale uděláme všechno pro to, abychom to zvládli.

STANĚK A ŘEZÁČ V MOLDAVSKU
Čeští fotbalisté do 21 let po sobotní výhře se San Marinem 3:1, kdy celý zápas odehráli oba nomiovaní fotbalisté Dynama, jak brankář Jindřich Staněk, tak obránce Michal Řezáč, se přesunuli z Ústí nad Labem do Kišiněva, kde se v úterý v dalším kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy střetnou od 16 hod. s domácím Moldavskem.