Dynamo se střetne v Praze-Edenu s Hradcem Králové, Táborsko změří v Berouně síly s Viktorií Žižkov.

Do semifinále se ani jeden z jihočeské dvojice nedostane, postup si bez ohledu na výsledek středečního zápasu s Dynamem už zajistil Hradec Králové (v případě jeho prohry s Dynamem by se na sedm bodů sice mohly dostat i Žižkov, nebo Táborsko, nicméně v minitabulce vzájemných střetnutí Hradce, Dukly a Táborska, ev. i Hradce, Dukly a Žižkova je na tom Hradec vždy nejlíp).

Jistotu mají i fotbalisté Dynama, kteří bez ohledu na výsledek středečního duelu proti Hradci obsadí v B-skupině až poslední místo. „Po třech zápasech máme nula bodů, letošní Tipsport liga nám prostě vůbec nevychází. Naše výkony jsou za očekáváním a nehrajeme zatím dobře," uznal v rozhovoru pro klubový web po sobotní prohře 0:2 s druholigovým Žižkovem trenér Miroslav Soukup. „Nedaří se a je to znát i na atmosféře v kabině," poznamenal k tomu pro Deník jižní Čechy Soukupův asistent Martin Vozábal.

Loni si fotbalisté Dynama v základní skupině Tipsport ligy vedli lépe, když vedle hladkých porážek s Bohemians a Jabloncem zvítězili se Žižkovem 4:1 a s Hradcem hráli 2:2. Zato se silnými soupeři v zahraničí pak neuspěli (Drážďany 0:3, Aue a Salcburk shodně 1:4), v jarní ligové tabulce ale patřili k nejlepším. „Stále je to jen příprava," nepanikaří trenér Miroslav Soukup, určitě však i on dobře cítí, že i v přípravě by nějaký dobrý výsledek pro vylepšení nálady v týmu už byl nutně třeba…

V plném zápřahu jsou i mladíci Dynama, hrající v této sezoně nově vytvořenou juniorskou ligu a současně i jako farmářský tým ve Strakonicích třetí ligu. „Máme za sebou týdenní soustředění v Písku, kde jsme sehráli i dvě přípravná utkání," sdělil trenér budějovické juniorky Jiří Lerch, jehož svěřenci ve středu porazili mladíky Táborska 1:0 a stejným výsledkem v sobotu prohráli s třetiligovým Pískem.

„Samozřejmě, že po týdenní tvrdé přípravě měli kluci těžší nohy, to já ale vůbec neřeším. Tak tomu v tomto období prostě je," krčil rameny Lerch, jenž si i přes prohru 0:1 zápas s Pískem velice pochvaloval. „My s mužstvy, v nichž jsou zkušení hráči, potřebujeme hrát, protože konfrontace s nimi je hodně důležitá. V tom byl i klad sobotního utkání," podtrhl.

V obou zápasech kvitoval i hráčskou výpomoc z prvoligového áčka. „Proti Táborsku za námi do Písku dorazila celá pětka hráčů z kádru jedničky, v sobotu jsme měli Rudu Otepku a Michala Petráně."

Kladně trenér juniorky Dynama hodnotí i týdenní pobyt v Písku. „Bydleli jsme v areálu FC Písek, kde nám všichni vycházeli vstříc a my měli k dispozici všechna tamní zařízení," ocenil Lerch a namátkou jmenoval umělku, hřiště na hokejbal či posilovnu.

Soustředění v Písku absolvovalo osmnáct hráčů: brankáři Rojík, Vokatý a Djurič, dále P. Dvořák A. Dvořák, Novotný, Sláma (toho si juniorka do přípravy stáhla z hostování z Táborska), Zbraněk (na zkoušku z Olomouce), Čadek, Hronec, Repa, Radouch, Kabele, Diviš (na zkoušku z dorostu SKP), Zeba, Vaněk, Slavík a Friš (testy). „Individuální plán přípravy navíc měl Dan Malý, jenž je po operaci," doplnil Jiří Lerch.

V úterý večer hraje juniorka v Linci s Blau-Weiss Linec. „Původně mělo jet áčko, to ale hraje ve středu Tipsport ligu. Proto pojede juniorka s několika hráči z kádru áčka," upřesnil technický manažer Dynama Milan Čadek.

Dva zápasy během dvou dní sehrál třetiligový Písek: po sobotní výhře s juniory Dynama hrál v neděli na Vyšehradě s Dobrovicí 2:2. „Z naší strany to bylo utahané, ve hře hodně nepřesností. Prostě to nebylo dle našich představ," sdělil trenér Alexandr Fečo. „Měli jsme ale jen tři hráče, co hráli den předtím proti Dynamu, sestava byla dost improvizovaná. Sobotní zápas byl z naší strany daleko povedenější, ale hodnotit hru v této fázi přípravy nemá cenu," uzavřel.

Hora z Plzně do Dynama na hostování

Jedenadvacetiletý Jakub Hora odchází z Plzně na hostování do konce jarní sezony do Dynama, jemuž by měl pomoci v boji o záchranu.

Další plzeňský mladík Martin Sladký bude půl roku hostovat v druholigovém Táborsku.