Jankov – Lažiště 1:1 (1:1)

Hosté znovu postrádali několik hráčů z ideální sestavy, ale již před týdnem proti Třeboni je dokázali náhradníci zastoupit. To nejdůležitější z celého utkání se odehrálo v první půlhodině zápasu, kdy padly obě branky. Do vedení se dostali domácí, když se do černého trefil po trestném kopu Šulce Řezníček. Hosté se s tímto stavem nechtěli spokojit a snažili se o vyrovnání. To přišlo brzy, když v šestnáctce domácích fauloval Šulc Zelenku a sudí Kouba nařídil pokutový kop. Ten proměnil Chalupa. V tu chvíli nikdo netušil, že je to poslední branka utkání. Hrálo se však především mezi vápny, žádné stoprocentní šance se nerodily, a tak skončilo utkání spravedlivou dělbou bodů.

S bodem byli po utkání spokojeni oba trenéři, jak domácí Ivo Čech, který odehrál řadu sezon v Prachaticích, tak Vladan Pokorný.  „Oba mančafty chtěly vyhrát, ale taky jim chyběla spousta hráčů. Když to vezmu z naší strany, tak jsme si to zbytečně komplikovali. Na takovém terénu se má hrát jednoduše. Neuměli jsme si vytvořit tlak. Byl to trochu jinak poskládaný tým a chyběl vepředu Štefl, který dokáže vytvořit na beky soupeře tlak," komentoval utkání Ivo Čech a lažišťský lodivod Vladan Pokorný dodal: „Dnes to byl spíš boj než fotbal. Ostatně na tomhle terénu to ani jinak nešlo. Přijeli jsme si pro bod, abychom měli v tabulce pravdy nulu, a to se podařilo. Jsme spokojeni, všichni si zahráli. A pokud se týká terénu, se kterým měli všichni problémy, tak se diváci nudit nemuseli. Domácí dali gól po standardce, a to je nakoplo. My jsme zase skórovali po penaltě, a to povzbudilo zase nás. Pak už to bylo od vápna k vápnu."

Sestava Lažiště: J. Vlk – Kováč, Leština, O. Vlk, Albert – Chalupa, Švec, Kubát (46. Kotrch), Zelenka, Vojta (46. Tesárek) – Hrbek. Trenér Vladan Pokorný.

Výsledky zbylých dohrávek: Vodňany – Rudolfov 1:0, Třeboň – Dačice 3:3