Sobotní část oslav zahájí poslední mistrovské utkání B týmu mužů proti celku z Bělčic. Na 16.30 hodin je plánováno ohlédnutí za historií FK Lažiště a budou vyhodnoceni zasloužilí členové. Od 17 hodin pak začne zajímavé fotbalové utkání, v němž se střetnou ženy FK Lažiště proti mužům tohoto oddílu starším padesáti let. Pak již následuje volná zábava pro všechny přítomné.

„S ohledem na to, že organizátoři akce mohli v celé historii FK Lažiště na některé bývalé fotbalisty s pozvánkou zapomenout, tak je tímto dodatečně zveme na oslavu 40. výročí založení FK Lažiště  s tím, že se všichni sejdeme ve 14 hodin na hřišti v Lažišti," dodává k pozvánce na oslavu fotbalových narozenin FK Lažiště předseda oddílu Václav Princ.

Sobotou však oslavy nekončí, fotbaloví fandové si přijdou na své i v neděli. Od 14 hodin je připraveno na lažišťský pažit přátelské utkání domácích mužů s prvoligovým Dynamem České Budějovice. V týmu hostů by podle informací neměl chybět ani exsparťan Tomáš Řepka a další výborní hráči.