Do nové sezony vstoupili lépe než Prachatičtí hráči Lažišť. Ti dokázali vybojovat na hřišti Bavorovic alespoň bod. Za to prachatický Tatran jede ze Soběslavi s prázdnou. Dostal na úvod podzimní části čtyři branky.

Soběslav – Prachatice 4:0 (3:0)
Už před zápasem se Soběslaví tvrdil trenér Josef Veselý, že se jedou o výsledek hlavně poprat. To, že prohrají 4:0, ale asi nečekal. „Odjeli jsme hodně oslabení. Nakonec s námi neodjel ani Tomáš Ryšánek a Václav Cais. Nic to ale neměnilo na tom, že soupeř byl hratelný. Bohužel jsme zápas prohráli už na začátku, kdy po chybě Kadlece s Lašákem šli hosté ve třicáté vteřině do vedení," říká trenér Veselý.


Soběslavští skórovali do konce poločasu ještě dvakrát. „Hráli to, co jsme chtěli hrát my – ze zajištěné obrany a na brejky. Vrcholem našeho trápení byla neproměněná penalta před koncem poločasu. Před dalším zápasem se musíme z našich chyb poučit," rekapituluje Josef Veselý.

Bavorovice – Lažiště 1:1 (1:1)
O mnoho lépe si vedli hráči Lažišť. Ti dokázali na hřišti nováčka z Bavorovic uhrát alespoň bod. Vůbec první branku letošního ročníku krajského přeboru vsítil ve dvacáté druhé minutě lažišťský David Szep, jehož střela z dvaceti pěti metrů skončila v síti. Vyrovnání ale přišlo už ve 37. minutě, a tak se soupeři rozešli smírně.


„Zápas byl hodně nervózní a remíza je asi spravedlivá pro oba týmy. Bylo vidět, že ani jeden mančaft nechtěl na začátku sezony ztratit všechny body. My musíme hru v dalších kolech určitě zlepšit," říká trenér Lažiště Vladan Pokorný.

ONDŘEJ BABKA