„Kádr máme stabilizovaný, jeho kvalita je slušná,“ říká bez sebemenšího zaváhání čestný předseda klubu Stanislav Kysela. „Do jara půjdeme s tím, že chceme uhrát co nejvíc bodů, když to bude stačit na postup, budeme rádi.“

Proč se fotbalisté z Lipí zapojili do projektu Kopeme za fotbal? „Máme tady dobrou partu, hrací dny domácích zápasů jsou neděle od patnácti hodin, s fanoušky pak všichni chodíme hromadně na pivo,“ naznačuje Kysela jeden z důvodů Kysela.

A protože na pivo by se v dobrých fotbalových partách mělo chodit, má hospoda v Lipí často otevřeno. „Ne vždy, ale po trénincích a zápasech ano,“ přikyvují fotbalisté tělovýchovné jednoty Sokol Lipí.

Na podzim nastřádali ve třinácti zápase III. třídy 25 bodů. Nastříleli 32 gólů, 27 jich inkasovali. Jen pro srovnání: První Borek má 29 bodů a skóre 38:11.

Stanislav Kysela docela rád vzpomíná na jeden z tréninků, ve kterém se právě Díky projektu Kopeme za fotbal objevili na trávníku v Lipí kormidelníci z českobudějovického Dynama.

„Nedaleko od nás, v Dubném, bydlí David Lafata, také už s námi byl na tréninku, třeba zase někdy dorazí,“ usmívá se čestný předseda tradičního klubu z českobudějovického okresu. V týmu už zdaleka nejsou jenom domácí borci. „To by nešlo, to bychom nedali dohromady,“ kroutí hlavou Stanislav Kysela.

Proto se vedení muselo poohlédnout i jinde.

„My to vidíme právě v Dubném, kde se musely kluby spojovat, tolik fotbalistů, aby byli opravdu jenom z Lipí, nemáme.“ Přesto si na nedostatek hráčů nestěžují. „Jezdí k nám třeba kluci z Budějovic,“ vysvětluje Kysela.

„Někteří naši kluci hráli sálovku, přivedli na fotbal kamarády, dali se dohromady.“

A pro jaro připravuje Lipí útok na postup. „Máme opravdu docela slušný tým“ .

A protože jsou v Lipí podnikaví, a mají fotbal rádi, mohou se těšit i na vylepšení sportovního areálu. „Hřiště je dobré a máme nové střídačky,“ pochlubil se čestný předseda fotbalového klubu.