Fotbalisté Jihočeského výběru sehráli v Jekatěrinburgu první dva přátelské zápasy. Oba s nejlepším ruským celkem v minifotbale. „V létě hrajeme na trávě, ale v zimě se věnujeme této formě," uvedl v rozhovoru pro Deník trenér Sinary Jekatěrinburg Oleg Rolin.

Příprava v hlavní hale Paláce sportu se hrála ve vysokém tempu. V úvodu Rusové zamotali Jihočechům pořádně hlavu, Pinc ale dokázal po vydařené akci celé pětice (i s brankářem) vyrovnat. Hosté drželi s pohyblivým soupeřem dlouho kontakt, Tomek (po Chylíkově střele) dorážkou snížil ještě na rozdíl jediného gólu (3:2). Totéž se podařilo Bartůňkovi po ideální souhře Jáši a Báci dával Michal Bartůněk (Horní Nakvasovice/Prachatice) do prázdné branky (4:3). „Kája šel sám na branku, brankář mu vyběhl, on mi nahrál, já už to dával do prázdné," popisoval Šťastný střelec, který nezapomněl dodat: „Pozdravujte domů mamku, taťku a bráchu." Rusové vždy byli o malý kus vpředu, znovu do kontaktu vracel Jihočeský kraje Hezoučký (5:4).Jihočeši dokonce sahali po vyrovnání, v poslední vteřinách Rusové definitivně rozhodli.

Ve druhém utkání proti sobě nastoupily výběry mladších hráčů, na straně Jihočechů naskočili dokonce fotbalisté kategorie U13, kteří měl se hrou staršího protivníka starosti, ale i tak byli za bojovnosti odměněni potleskem a krásným gólem, který po Lorencově přihrávce vstřelil Petřík. Další dvě trefy přidal Weber.

 Ivan Novák (Jihočeský kraj): „Na začátku našeho přípravného utkání byla vidět únava, přibližně po deseti minutách jsme se rozběhali, rozkoukali, náš výkon šel nahoru. S kvalitním soupeřem jsme uhráli solidní výsledek."

 

Sinara Jekatěrinburg A – Jihočeský kraj A 6:4 (2:1), za hosty Pinc, Tomek, Bartůněk, Hezoučký.

Sinara Jekatěrinburg B – Jihočeský kraj B   9:3 (5:0), Weber 2, Petřík.