Rok působil i v ostravském Baníku a v sobotu v zápase na Vltavínu poprvé v české II. lize hájil barvy Dynama.

„Trochu nervózní jsem byl. Hlavně ze začátku," připustil. „Ale dal jsem gól, a to je důležité. Mám však ještě co dohánět, hlavně po kondiční stránce," uznal sebekriticky.

Zápas dle něj byl v úvodu z obou stran opatrný a takticky vedený. „My naštěstí ke konci prvního poločasu vstřelili dva slepené góly, což nám pochopitelně hodně pomohlo."

Ani za stavu 2:0 v českobudějovické kabině dle Pavola Poliačka žádný přehnaný optimismus nepanoval. „Říkali jsme si, že musíme hru zklidnit a zpřesnit, že si míče musíme dávat víc do nohy. Přestože jsme na konci poločasu dali dva góly, soupeř nepůsobil odevzdaně," líčil poločasovou atmosféru Poliaček.

Trenér Hoftych slovenskému středopolaři svěřil post na pravém kraji záložní formace, který Poliačkovi, jak sám říká, je nejvíc blízký. „Od pravé lajny se mi lépe centruje a také při zakončení se z této strany cítím líp," pokýval hlavou.

Ostatně i svou premiérovou branku v dresu Dynama zaznamenal po přihrávce Martina Vyskočila z pravé strany. „Já si nabíhal zezadu a Vysky mi to dal přesně do běhu, mně vyšel dobře i krok, takže úplná pohodička," usmíval se.

Přestože Poliaček do Č. Budějovic přišel až dva dny před zápasem na Vltavínu, do týmu zapadl. „Hráči tu jsou fotbaloví, mezi ně se dá rychle zapadnout," usoudil.

Žádný problém neviděl ani v tom, že naskočil do mužstva, které předtím čtyři zápasy za sebou nevyhrálo. „Jsem tady dva dni, předtím jsem tu nebyl a ty zápasy neviděl. My si řekli, že v Praze půjdeme do nich od začátku, že jim nesmíme dát žádnou šanci a že si nemůžeme dovolit jim nechat dát první gól. Ten jsme naopak vstřelili my , hned nato přidali ještě druhý, tím se uklidnili a po přestávce už to bylo v pohodě," pochvaloval si nový muž Hoftychova týmu.

Na Slovensku před odchodem na jih Čech hrál v Žilině jen třetí slovenskou ligu, která dle něj s českou II. ligou se nedá vůbec srovnávat. „Rozdíl je to obrovský," zdůraznil. „V té soutěži, kterou jsem na Slovensku hrál, člověk při zápase měl čas se trošku i vydýchat, tady se musí hrát naplno celých devadesát minut."

Poliaček se do Dynama dostal zajímavým způsobem. „Já viděl Vyskyho a ten mi říkal, že jde do Českých Budějovic. Tak jsem si klikl na jejich internetové stránky a tam zjistil, že Budějovice třikrát v řadě prohrály. A věřte, nevěřte, hned pár vteřin nato mi volal trenér Hoftych," líčil s úsměvem, jak se jeho příchod na jih Čech rodil.

Dynamo pro něj bylo velkou neznámou. „Věděl jsem, že je tady trenér Hoftych, ten mi ostatně i volal. A znal jsem Vyskyho a taky Lengyela, to je i na Slovensku hodně známé fotbalové jméno."

K tomu, zda po drtivém vítězství na hřišti Vltavínu tým zvládne se stejnou suverenitou i páteční zápas doma proti Bohemians, se Poliaček příliš vyjadřovat nechtěl. „To si netroufám posuzovat, neboť nevím, jak se budu cítit a zda budu hrát. Jsem tu teprve krátce a se vším se zatím seznamuji. Když ale nastoupím, budu se snažit mužstvu co nejvíce pomoci," ujistil. „V každém případě budeme chtít vyhrát."

Farma doma dostala potupnou pětku

V zápase vloženého 17. kola III. ligy fotbalisté strakonické farmy Dynama ve středu na Složišti utrpěli pořádný debakl.

Domácí naskočili do zápasu s několika pendly z druholigového áčka, přesto na důraz a fotbalovost kompaktního soupeře za celý zápas nenašli recept. Jen v úvodu drželi Jihočeši krok a v 9. minutě dokonce měli i první velkou příležitost zápasu, když si Benát zaběhl za obrannou čtveřici hostí a přímo ze vzduchu i výborně vypálil, zblízka ale trefil jen hlavu padajícího brankáře Antošíka. Ten ve 43. min. kryl i střelu Wermkeho k tyči, v tu dobu ale již hosté, kteří hlavně v koncovce Jihočechy předčili, vedli už 0:2 a nakonec ještě přidali v pohodě další tři góly. Navíc Křížek kryl Melechovskému penaltu…

Strakonice – Čáslav 0:5 (0:2)

Branky: 20. a 45. R. Fikejz, 34. a 53. Melechovský, 48. Kučera. Bez karet. Diváci: 50. Rozhodčí: Makovička – Němec, Pečenka.

Strakonice: Křížek – Dvořák, Novotný, Petráň, Ježdík – Rakovan (59. Dobal), Benát (57. Funda), Otepka – Radouch (74. Čadek), Wermke – Němec.