„My prostě venku hrát o tři body musíme," krčil před cestou na Moravu rameny trenér Pavel Hoftych. Jeho tým totiž týden předtím přišel o dva body bezgólovou remízou s Vlašimí a další bodová ztráta by zákonitě zvětšila odstup od čela tabulky.

Jenže vyhrát chtěl i Třinec. „Našim cílem je zisk tří bodů, nic jiného v naší situaci nepřichází v úvahu," uvedl pro klubový web před zápasem generální manažer klubu Karel Kula, jenž se po odvolaném Pavlu Hajném, jemuž zlomily vaz zejména ztráty v domácím prostředí, stal i trenérem týmu. Ze dvou duelů pod Kulovým vedením ale vytěžil Třinec jen bod za remízu s Táborskem 1:1, ve Varnsdorfu po obstojném výkonu přišla prohra 3:1. „Náš herní projev se zlepšil, výkon týmu je kolektivní, nasazení odpovídající. V koncovce ale potřebujeme víc důrazu, abychom šance, které si vypracujeme, dovedli využít," tvrdil Kula po Varnsdorfu, ale dodal, že při bránění by se jeho týmu hodilo víc osobní statečnosti a zodpovědnosti.

Jak se ukázalo, právě to si v zápase s fotbalisty Dynama jeho svěřenci za své nevzali. Dopředu totiž Třinec nehrál zle, vzadu ale hráči chybovali a Jihočeši okének v domácí obraně dokázali využít.

„My věděli, že nás tady nečeká lehký zápas a mohli jsme už v první minutě prohrávat," zmínil na videozáznamu z tiskovky trenér Hoftych situaci z úvodu utkání, kdy Hašek vykopával míč z prázdné brány.

Nicméně ve 12. minutě Třinec už vedl, když se parádně trefil zpoza vápna do šibenice Gulajev.

Pět minut předtím po jedné z nedůsledností domácí obrany měl po centru Poliačka velkou šanci Benát, gólman Bruk mu ale radost pokazil. V závěru první půlhodiny zápasu ale únik Klesy zastavil Cigánek ve vápně faulem a Jarolím z penalty vyrovnal. „To byla hodně důležitá branka," vyzdvihl hostující kouč gól na 1:1, který vnesl do řad jeho týmu patřičné zklidnění. Tím spíš druhý gól, jehož autorem byl po Cigánkově faulu na Poliačka a následném Haškově přímém kopu pěknou hlavičkou Deli.

Po přestávce se domácí snažili výsledek otočit, jenže šance měli spíše hosté. Benátovu střelu brankář Bruk jen reflexivně vykopl, poté po Benátově uličce běžel střídající Machovec sám na bránu a trefil tyč a tři minuty před koncem Kaloda v další čisté šanci vychytal Bruk. Krátce předtím ale z další Benátovy uličky už Machovec nezaváhal a třetím gólem zaslouženou výhru svého týmu pečetil.

„S tím, že soupeř hru otevře a pro nás se tím vytvoří možnosti pro brejkové situace, my počítali a mohli jsme těch gólů dát víc. I tak ale jsme rádi, že jsme dokázali výsledek otočit a že si vezeme tři cenné body," liboval si Pavel Hoftych.

Farma z Chrudimi s debaklem

Strakonická farma Dynama se nedokázala ani pod taktovkou Martina Vozábala, jenž byl pověřen vedením týmu po odvolaném Pavlu Malurovi, zvednout a z Chrudimi se z utkání ČFL vracela se čtyřbrankovým debaklem.

Domácí fotbalisté dle klubového webu měli od začátku utkání hru ve své moci, vynutili si tlak a soupeře přehrávali. Mužem utkání byl ostřílený exligista Holub, jenž sám vstřelil všechny čtyři branky svého týmu.

V sobotu farma hostí na Složišti od 10.15 hod. Král. Dvůr.

Chrudim – Strakonice 4:0 (2:0)

Branky: 29., 33., 54. a 59. Holub. ŽK: Langr – Rakovan, Radouch, Čadek, Němec. Rozhodčí: Váňa – Matějček, Machýček.

Strakonice: Coufal – Dvořák, Novotný, Petráň, Lerch – Vyskočil (56. Staněk), Čadek, Rakovan, Radouch (60. Havelka) – Němec (89. Malý), Schertler.