Hned v prvním roce po válce oblékl dres tehdejšího ČSK nejstarší z fotbalové generace Josef Osvald. Patřil ke zkušeným obráncům a za místní klub odehrál nespočet utkání. Úspěšným pokračovatelem byl brzy jeho syn Josef, jenž si v době vojenské služby zahrál v pražské Dukle a podíval se hodně daleko do světa. Tento hráč přezdívaný Karta patřil k jedněm z nejlepších fotbalistů, který kdy oblékal dres Tatranu. Jeho největší předností byla skvělá koncovka. Prachatice asi dlouho nebudou mít tak úspěšného kanonýra. Třetím hráčem v řadě byl pak další Josef, tedy vnuk.
Jméno Josef sice v poslední době ze sestav Tatranu zmizelo, ale pokud se půjdete na Tatran podívat na některý ze zápasů prachatických žáků, tak na domácí soupisce bude toto příjmení figurovat nadále. Radim Osvald zdědil vše potřebné po předcích, jelikož patří k těm nejbojovnějším v mančaftu. Herně vyrůstá v líhni talentů Jaroslava Frnocha, který letos se svým týmem obsadil druhé místo v divizní soutěži.
„V našem týmu je mnoho nadějných fotbalistů. Mohu jmenovat například Zdeňka Vymětala, Matyáše Babku, Dana Frnocha nebo Matyáše Markytána. Radim v sobě má také velkou perspektivu. A je jen dobře, že navázal na koníčka svých předků. Povětšinou patří ke stabilním hráčům v záloze a uvidíme, jak si bude vést nadále,“ komentoval úroveň jednoho ze svých svěřenců již zmiňovaný Frnoch, který mladého Osvalda vede jako hlavní trenér.