„V kategoriích mladších a starších přípravek se představilo celkem jedenadvacet týmů, což je skvělá účast,“ kvitoval účast týmů nejen ze Strakonicka, Písecka či Českokrumlovska, ale i e západu Čech či Prahy Martin Chylík.

Po výborných bojích zvítězili v kategorii mladších přípravek hráči FC Písek U9 před OFS Strakonice I a FK Nepomuk. Za těmito celky bylo pořadí následující: 4. TJ Sušice, 5. OFS Strakonice II., 6. FC Písek U8, 7. TJ Hradiště, 8. FC ZVVZ Milevsko, 9. FC Volenice 2013, 10. TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí, 11. FK Junior Strakonice.

Nejlepším střelcem mezi mladšími přípravkami se stal Patrik Průcha z FC Volenice 2013. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhodnocen Josef Mašek z FC Písek a cenu pro nejlepšího gólmana obdržel Adam Wallenfels z FK Nepomuk.

V kategorii starších přípravek se představila desítka týmů. A vítězství putovalo do hlavního města, když si cenu za první místo odvezli hráči FK Meteor Praha. Ti na druhé místo odsunuli hráče TJ Sušice a na třetí domácí celek Junioru Strakonice II. Pod stupni vítězů se celky naskládaly v následujícím pořadí: 4. OFS Strakonice, 5. FC ZVVZ Milevsko, 6. FK Junior Strakonice I, 7. FK Meteor Praha II., 8. FK Slavoj Český Krumlov, 9. TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí, 10. TJ Hradiště.

Králem střelců se mezi staršími přípravkami stal Adam Bolina z OFS Strakonice. Ocenění pro nejlepšího hráče obdržel Jakub Hanzal z vítězného Meteoru Praha a nejlepším gólmanem turnaje se stal Kryštof Bouček z Junioru Strakonice.

Nejlepším hráčem z obou kategorií byl vyhlášen František Kloboučník z FC ZVVZ Milevsko.

Devatenáctý ročník Strakon cupu je za námi a prakticky hned začnou přípravy a jubilejní dvacátý. "Mám radost, že se do Strakonic týmy těší a vracejí se v hojném počtu. Spokojenost mladých fotbalistů je hnacím motorem celé akce,“ hodnotil spokojeně Strakon cup Martin Chylík a doplnil: „Dík patří všem sponzorům, kteří se na akci podíleli jak přípravou, tak finančním zajištěním či cenami. Zvláště bych rád poděkoval STARZ Strakonice, OFS Strakonice, TS Strakonice a Městu Strakonice. Akci přišel podpořit i senátor Tomáš Fiala."