„Jde o ovlivňování zápasů v různých fotbalových soutěžích. Souvisí to se sázkami hráčů," uvedl policejní mluvčí Jaroslav Ibehej.


O situaci je informován sportovní šéf Dynama Martin Vozábal. „Jedním ze zatčených má být Halama, který dříve nastupoval za naši rezervu SK Strakonice. Další hráči byli normálně všichni na tréninku," řekl.

Pro další členy Dynama byly včerejší zprávy šokem. Pavol Švantner, asistent trenéra, Deníku řekl: „Dozvěděl jsem se to odpoledne, pak jsem vůbec zjistil, že jde o Halamu, který u nás hrál a už u nás není. Že by ovlivňoval naše zápasy? To by bylo šokující, ale to bychom, myslím, už moc přeháněli," míní Pavol Švantner.

Na Jana Halamu si jako na spoluhráče pamatuje záložník Dynama Michal Klesa. „Hrál jsem s ním, ale tohle bych na něho netipoval. O jeho soukromí jsem se nezajímal. Nevím, co říct. Nemyslím si, že by sázel na zápasy Dynama," míní Michal Klesa.

Další hráč Dynama Petr Benát nechtěl komentovat něco, co mu podle jeho slov nepřísluší. „Nevyjadřoval bych se k tomu.  Navíc je zatím k dispozici jen málo informací," dodal.

Radim Šupka, tiskový mluvčí SK Dynamo České Budějovice je názoru, že fotbalu tato nová kauza rozhodně neprospívá. „Ale našeho klubu se netýká. Jsme rádi, že náš klub v ní žádným způsobem nefiguruje," zdůraznil Radim Šupka.

Kuriozitou je, že hráč Jan Halama, dnes tedy fotbalista střížkovských Bohemians, by měl v pátek nastoupit ve svém novém dresu proti Dynamu České Budějovice. Tento obránce zřejmě nedorazí. V minulém utkání Bohemky byl autorem vítězné branky proti celku z Karviné.