Především ve druhém zápase šlo o jednostrannou partii: v necelé půlhodině juniorka Dynama vedla 4:0, navíc spoustu dalších tutovek její hráči neproměnili a hodně toho vychytal i gólman Trnka.

Nebylo ale divu, Krumlov totiž přijel v silně kombinovaném složení a řadou dorostenců. „Že se Krumlov nesešel a přijel s mladými kluky? Je to Krumlov, divizní manšaft a my tady taky máme spoustu kluků z dorostu a ve finále jich budeme mít v sestavě ještě víc," krčil rameny trenér juniorky Dynama Petr Skála. „Prostě jsme hladce vyhráli a vyhráli jsme úplně zaslouženě. Mrzí mě jen inkasovaný gól na konci zápasu, ale je to příprava a vedli jsme v této době už 6:0. Spíš mě těší, že jsme si zahráli na pěkném hřišti, dali jsme krásné góly po ukázkových akcích a že se nikdo nezranil. "

Zatímco proti Č. Krumlovu měl trenér Skála k dispozici také Havla, Vaňka a Frnocha ze širšího kádru druholigového áčka (a třeba Filip Vaněk nastřílel tři ze šesti branek!), ve finále už mu zůstal jen Frnoch. „Navíc i on ještě na jaře hrál za dorost," připomněl Skála a dodal, že ve finále měl v týmu i kluky, kteří za devatenáctku v I. lize dorostu ani nehráli a kteří nebyli v dorostu tak vytíženi. „I tak si ale myslím, že jsme domácím byli zdatným soupeřem," usoudil kouč Dynama.

„My jsme první půli měli dvě gólovky, a kdybychom je proměnili, třeba jsme ve finále i vyhráli," zmínil trenér Skála velké příležitosti, které v závěru úvodní půlhodiny zápasu během dvou minut připravil zdařilými úniky podél pravé lajny a ukázkovými centry hbitý Petr Dolejšek (ve 26. Krejčí zblízka překopl a ve 28. pálil z téhož místa Švantner ve skluzu vedle). „Po přestávce nám naopak soupeř nastřelil břevno a zápas jedním gólem rozhodl. Určitě to bylo dobré utkání a pro naše mladé kluky navíc i dobrá škola," uzavřel Petr Skála.

Spokojen s výkonem svého týmu v turnaji byl i trenér vítězné Soběslavi. „Kluci to odmakali a myslím, že i zaslouženě vyhráli," zdůraznil Radek Hajič, jehož svěřenci potvrdili, že v přeboru kraje bronzovou třetí příčku nezískali náhodou. „Pro sebevědomí hráčů mají výhry s exdivizní Třeboní či ligovou juniorkou Dynama určitě svou cenu," podotkl.

Radost soběslavský kouč měl hlavně z finálové výhry nad mladíky Dynama. „Hrát proti tak běhavým a výborným klukům není snadné, ale dokázali jsme, že hrát se dá s každým," vyzdvihl.

V zápase s Třeboní dle něj o vysoké výhře rozhodlo šťastné střídání. „Do hry šli po půli dva čerství útočníci a během deseti minut jsme dali tři rychlé góly," shrnul Radek Hajič.

A zbylá dvě mužstva?

Trenér divizního Č. Krumlova Václav Domin měl se složením týmu pro sobotní turnaj obrovské potíže. „Chybí nám tu z nejrůznějších důvodů řada hráčů, proto dostali šanci mladí kluci, pro něž byla účast na turnaji velkou školou," podotkl staronový kouč krumlovského Slavoje. „Navíc se nám na turnaji ještě další dva hráči vážně zranili," zmínil nezaviněná zranění Hofmanna a Kabeleho. Podle klubového webu v Soběslavi naskočili do sestavy povětšinou hráči ročníku 1999 (do Slavoje se vracející odchovanci Švec a Strapek, z Kaplice testovaný Štrbačka, z Dynama zkoušení Hofmann a Sekyra, nebo z vlastního dorostu ještě mladší borci Tůma, Votýpka, Filip, Ješina a dále Peroutka). „Ti mladí ukázali příslib, ale máme ještě na čem pracovat," dodal k tomu trenér Domin.

Divizní Č. Krumlov v této kombinované sestavě podlehl hladce juniorce Dynama 1:6 (a to soupeř spoustu tutovek nevyužil) a v zápase o 3. místo Třeboni 0:3.

Exdivizní Třeboň si v zápase s Č. Krumlovem vylepšila renomé, notně pokažené v kvalifikaci debaklem 0:4 se Soběslaví. „Druhá zápas už jsme hráli v sestavě, v jaké bychom měli asi hrát. Plus ještě někteří hráči, co tu dnes nebyli a s nimiž bychom ani proti Soběslavi tak nepropadli," zmínil se nový třeboňský trenér Jindřich Dejmal (dle informací Deníku ještě zvažuje další nabídku). Přestože dle svých zvyklostí v přípravě své nové svěřence nešetřil a únava tudíž mohla taky hrát určitou roli, čtyřgólovou nadílku to dle něj nijak neomlouvá: „Dostali jsme tři góly do prázdné brány, po hrozných chybách, tenisovou mluvou nevynucených," hněval se.

Turnaj v Soběslavi ve faktech

KVALIFIKACE: Soběslav – Třeboň 4:0 (0:0), Mazouch, Žalda, Fischer, vlastní, rozhodčí Jarolím, Č. Krumlov – Dynamo jun. 1:6 (0:4), Hofmann – Vaněk, Švantner 3, řídil Herzog.

O 3. MÍSTO: Třeboň – Č. Krumlov 3:0 (0:0), 45. a 50. Diviš, 64. Kodras, břevna 0:1 (65. Carda), tyče 1:0 (67. Diviš), řídil Krauskopf, hrálo se 2×35 minut.

FINÁLE: Soběslav – Dynamo jun. 1:0 (0:0), 41. Dvořák, břevna 1:0 (50. Mazouch), 150 diváků, rozhodčí Tesař, 2×35 min.

NEJLEPŠÍ HRÁČI, Soběslav: Michal Hromada, Dynamo jun.: Patrik Švantner, Třeboň: Miroslav Franěk, Český Krumlov: Václav Novák, ceny předával starosta města Jindřich Bláha.