Ligová fotbalová asociace ve čtvrtek v reakci na vyhlášení nouzového stavu ze strany Vlády ČR a z něho vyplývajícího zákazu pořádání veřejných akcí s účastí více než třicet osob rozhodla o odložení všech utkání I. a II. ligy po dobu trvání nouzového stavu. Z rozhodnutí vlády ČR o zavedení nouzového stavu od 12. března s ohledem na hrozbu nákazy koronavirem COVID-19 v Česku vyplývá, že je zakázáno pořádat jakékoli sportovní akce většího charakteru. Z tohoto důvodů Ligová fotbalová asociace musela odložit všechna střetnutí obou nejvyšších fotbalových soutěží až do odvolání nouzového stavu. O dalším vývoji bude LFA jednat s ohledem na další vývoj epidemiologické situace v Česku a v souladu s dalšími opatřeními českých státních orgánů.

STOP FOTBALU V ČR
Vzhledem k novému nařízení vlády ČR vzala na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav i Fotbalová asociace ČR a rozhodla, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.

„Tato informace je závazná i pro všechny kluby hrající krajské soutěže a pro všechny rozhodčí a delegáty z listiny KFS,“ sdělil sekretář JčKFS Vladimír Eibl.