Jenže prohráli 2:4 a vedle toho, že doma dostat čtyřku, to je hodně hořká pilulka, skončili v konečné tabulce ve II. lize až dvanáctí – a to je rozhodně neúspěch…

Ve svižném úvodu první šanci měli už v 9. min. hosté, Nečasova technická střela levačkou jen o chloupek minula horní růžek Hajduškovy svatyně. Krátce nato to podobně zkoušel na druhé straně hřiště Wermke, jenž v 19. min. zařídil i vedoucí gól Dynama, když jeho ideální nahrávku pod sebe zakončil Benát pohotovým „angličanem" na 1:0. „Chtěli jsme hrát od začátku hodně aktivně a myslím, že se nám to dařilo. Dali jsme i krásný gól, jenže pak ze dvou rohů dali hosté dva laciné góly a jimi výsledek otočili," neskrýval své zklamání trenér Dynama David Horejš.

Po Benátově pěkném gólu totiž radost hráčů Dynama dlouho netrvala. Jen tři minuty nato zůstal po rohu u bližší tyče volný Kavka a po jeho hlavičce Breda vyrovnal. Ve 33. min. byli hosté blízko druhé brance, ránu Kulhánka ale Hajdušek reflexivně vyrazil a Jandova dorážka odkrytou domácí svatyni přeletěla.

Ve 38. min. se domácí fanoušci hodně zlobili, když sudí únik Jurdíka zastavili pro ofsajd, v němž sice byl Kalod, ale Jurdík, vybíhající z hloubi pole, zřejmě ne…

Navíc ještě do půle domácí inkasovali podruhé, když po rozehraném rohovém kopu napálil odražený míč k bližší tyči Nový – 1:2.

„Měli jsme před zápasem stejně bodů jako Budějovice, a tak jsme věděli, že můžeme jít před ně. V posledních šesti kolech jsme nahráli dvanáct bodů, proto jsme do zápasu šli v dobrém rozpoložení," přiblížil atmosféru ve svém týmu vlašimský trenér Martin Hašek, jedním dechem ale dodal, že v půli své svěřence nechválil. „Sice jsme o přestávce vedli 2:1, ale asi jsme si to nezasloužili, nehráli jsme dobře a nasazení jen předstírali," konstatoval kouč Vlašimi.

Hned v nástup do druhé půle se hosté málem radovali potřetí, Hadaščokova rána z dvaceti metrů za již překonaným Hajduškem ale skončila jen na tyči. Odpověď Dynama byla rázná: v 56. min. si po Benátově přímém kopu naběhl na malé vápno Lukáš Havel a svým premiérovým druholigovým gólem srovnal na 2:2. „V tu chvíli jsem byl přesvědčen, že zápas vyhrajeme," litoval druholigový debutant.

Závěr utkání totiž patřil hostům, jmenovitě Hadaščokovi: v 68. min. napálil zpoza vápna odražený míč z voleje tvrdě k tyči na 2:3 a pět minut nato po Haškově centru pečetil krásnou hlavičkou na 2:4. „Po půli jsme se výrazně zlepšili a s výhrou jsme hodně spokojeni," zářil trenér Hašek.

Zato na domácí straně bylo smutno. „Menší zkušenosti u některých hráčů asi byly znát, ale třeba mladý Havel na stoperu patřil mezi naše lepší hráče. Nicméně dostat doma čtyřku, to není možné, to by se stávat nemělo," litoval David Horejš.

Dynamo ČB – Vlašim 2:4 (1:2)
Branky: 19. Benát, 56. Havel – 68. a 73. Hadaščok, 23. Breda, 45. +2 Nový. ŽK: Benát, Havel, Kalod, Čavoš, Funda. Diváci: 638. Rozhodčí: Berka – Pospíšil, Černý.

Dynamo Č. Budějovice: Hajdušek – Klesa (82. Mareš), Havel, J. Hric, Funda – Benát, Čavoš – Pešek, Jurdík (72. Šimák), Wermke – Kalod.

Vlašim: Ngyuen – Breda, Kavka (41. Pimpara), J. Štochl, Nový – Janda (74. Reiter), Tarczal, Kulhánek – Frizoni – Nečas (68. Hašek), Hadaščok.

Čtyři góly Zdeňka Linharta
Velký den měl v sobotu v posldním kole exbudějovický útočník Zdeněk Linhart, jenž v zimě přišel z pražské Slavie na hostování do Táborska – a v dresu FCT dal v sobotním zápase II. ligy s Ústím (5:1) čtyři góly svého týmu!