Sparta zakončila herní soustředění v Rakousku vítězstvím nad týmem Vorwärts Steyr 5:2.  Jediným odchovancem jihočeského fotbalu je v současném kádru letenského týmu David Lafata, který okamžitě projevil zájem o dění doma. „V Budějovicích prý zuří na sídlišti Máj válka, nevíte, jak to tam vypadá?" Ostrostřelec z Olešníka dal z deseti gólů Sparty v Rakousku jeden. Duel proti Steyru prožil na tribuně.
Jaké pro vás bylo letní soustředění Sparty v Rakousku?
Teď ke konci se únava docela načítala, ale spíš jsme se už soustředili na herní věci, to bylo příjemnější, takže všechno proběhlo v pohodě.

Když sečteme výsledky z rakouských trávníků, tak jste jen jednou remizovali, třikrát jste vyhráli, skóre je 10:4,  z tohoto pohledu je v týmu spokojenost?
Dá se to tak říct, ale jaká je nálada, to se uvidí až v ostrých zápasech. Výsledky máme opravdu docela dobré, důležité to bude až naostro.

V Rakousku jste ve své kariéře dříve působil, hrál jste v Austrii Vídeň, máte i z té doby hodně známých, kamarádů?
Pár jich tady ještě je. Jsme ale jenom pár kilometrů od hranic, v Bad Leonfeldenu jsme vlastně skoro ještě v Čechách. Přijelo dost známých z domova,  o to je pro mě soustředění příjemnější.

Sparta se v letní přípravě moc neproměnila, kádr se obměnil jen mírně,  jaký bude letenský tým v nové sezoně?
Myslím, že Sparta bude téměř stejná, ale doufám, že bude úspěšnější.