V posledních zápasech se střelecky i herně trápili, naopak soupeři se dařilo. Navíc na zápasy v Domažlicích chodí na zápasy přes pět stovek diváků, kteří ženou domácí hráče za vítězstvím.

Čekání na gól

Prachatičtí jeli do Domažlic s úmyslem hrát otevřený fotbal. Čekali bouřlivou atmosféru, kterou diváci skutečně vytvořili. „Splnilo se všechno, co jsme předpokládali. Byl to zápas nahoru dolu z obou stran se šťastným koncem pro nás. Jsem rád, že už jsme střeleckou smůlu protrhli. Pět minut před koncem utkání už jsem si říkal, že s fotbalem skončím, protože to opravdu již nemělo logiku. Měli jsme sedmdesát procent utkání ve své moci, ale nedali ani největší šance a prohrávali. I domácí potvrdili, že jsme tam hráli nejlepší fotbal ze všech týmů, ale znovu opakuji, že fotbal se hraje na góly a ne na krásu,“ hodnotí utkání prachatický lodivod Veselý.

Zbytečná branka

Prachatičtí byli připraveni na počáteční tlak soupeře, který ustáli a naopak to byli v dalších minutách oni, kdo udával tempo hry. „Je pravda, že v prvních deseti minutách nás soupeř přehrával, měl nebezpečné standardní situce. My měli dvakrát štěstí, kdy míč proletěl celým vápnem. Navíc nás podržel brankář Hrubý. Po čtvrthodině jsme převzali iniciativu a dostali se do dobrých šancí, které měli Kováčik a dvakrát Červenka. Po druhé šanci Červenky jsme se již radovali z gólu, ale opět se potvrdila slova Tomáše Pospíchala, že fotbal nemá logiku a také pořekadlo nedáš, dostaneš. Z protiútoku jsme po vlastní hrubici dostali branku,“ shrnul první poločas prachatický trenér.

Závěrečný obrat

I přes domácí vedení hrál Tatran dobře, což byla dobrá předzvěst pro druhý poločas. V něm měli hosté převahu, ale ze zápasu se stalo netrpělivé čekání na gól. Nakonec padly dva. „Do druhého poločasu jsme šli s tím, že to zkusíme, že nemáme co ztratit. Vytvářeli jsme si další šance a vrcholem byla 85. minuta, kdy Pavel Kaczko nedal do úplně prázdné brány. To už jsem myslel, že je konec. Najednou přišel přetažený centr, Tobiáš přiklepl míč Červenkovi, který jej uklidil do sítě na 1:1. V tu chvíli bychom bod brali. Domácí ještě více otevřeli hru ve snaze strhnout vedení na svou stranu. My se však dostali v nastaveném čase do brejku tří na jednoho, Janoušek přihrál na volného Červenku, který od tyče dostal míč podruhé do brány. Domácí tomu nemohli uvěřit a možná tam ještě teď přemítají nad tím, jak mohli v závěru takto prohrát. Za druhý poločas musím hráče pochválit, jak to zvládli,“ komentoval druhý poločas Josef Veselý

Nyní derby

V dalším kole hraje Tatran doma v jihočeském derby proti ZVVZ Milevsko. „Příležitost dostanou další kluci, aby prokázali, že do divizního kádru patří. Šanci dostane i druhý gólman. Béčko jede v sobotu ráno do Lhenic, někteří kluci z kádru áčka si tam chtějí zahrát, tak to asi trochu posílíme,“ hledí k dalšímu programu prachatický trenér Josef Veselý.