Vimperk – Vodňany 1:0 (0:0). V minulém kole Vimperští doma brali pouze bod s Chýnovem a bylo třeba naplno zabodovat. Nebylo to nic jednoduchého, ale nakonec se podařilo. Vítěznou branku dal ve druhém poločase Radek Podskalský. Hosté měli největší šanci na vyrovnání v samotném závěru zápasu, ale Kukla nedal penaltu.

„Do utkání jsem nemohl počítat se Šípem, Sedláčkem a zraněným Tischlerem. Nečekali jsme jednoduchý zápas, ale nutně jsme potřebovali bodovat, aby nám soupeři v tabulce moc neutekli. V úvodu jsme byli lepší než náš soupeř z Vodňan a vytvořili si i některé šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Postupně se ale hosté zlepšili a byli to také oni, kdo měl šance. V prvním poločase nám dokonce nastřelili břevno a v tuto chvíli jsme měli veliké štěstí. Nechtěli jsme především inkasovat a s tím jsme nastoupili i do druhého poločasu. V 53. minutě se nám podařilo vstřelit Radkem Podskalským gól po krásné akci Krále s Málkem. Hosté poté museli vrhnout postupně všechny síly do útoku a my samozřejmě bránili výsledek a vyráželi do rychlých protiútoků. Několikrát jsme šli sami na branku, ale bohužel jsme již žádný gól nepřidali, což nás mohlo na konci hodně mrzet, protože soupeř kopal v 90. minutě penaltu. Kapitán hostí ale nastřelil pouze břevno a my tak získali všechny tři velmi důležité body. Musím vyzdvihnout výkon Krále, kterého svým výkonem dobře doplňoval Málek, a taktéž chválím jistého Hrubého v brance. Hosté byli výsledkem asi dost zklamáni, neboť mi jejich trenér Hrachovec po zápase nepodal ani ruku. To se mi u něj nestalo bohužel poprvé. V příštím zápase jedeme na derby do Lažišť a na zápas se všichni již těšíme,“ komentoval domácí výhru trenér Michal Uhlík.

Sokol Sezimovo Ústí – Vacov 5:2 (2:1). Vacovští měli za sebou dva domácí zápasy, ve kterých brali dohromady tři body a i přes porážku s Týnem nad Vltavou předváděli dobrý fotbal. Proto chtěli ze Sezimova Ústí alespoň bodík. Hned úvod utkání však ukázal, že to nebude nic jednoduchého a domácí šli rychle do vedení. Ač se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, dali ve 35. minutě domácí druhou branku a s hosty to nevypadalo dobře. Ještě do poločasu je však vrátil zpět do zápasu G. Bujok. Ale ani úvod druhé půle hostům z Vacova příliš nevyšel, když po pěti minutách inkasovali třetí branku. I na tu však dokázali odpovědět a po hodině hry byl stav utkání 3:2. Hosté se snažili v závěru utkání alespoň o bod. Prostřídali, poslali na hřiště čerstvé síly, ale vyrovnávací branku nakonec nedali. Naopak domácí využili v samotném závěru zápasu dvou nabídnutých šancí a vytáhli skóre až na 5:2. Výsledek vypadá hrozivě, ale poměr sil na hřišti mu neodpovídá.

Blatná – Lažiště 4:2 (1:1). Po výhře nad béčkem Oseka chtěli Lažišťští nějaký ten bodík i z Blatné. Zde přišlo na zápas 250 diváků a vytvořili bouřlivou atmosféru, která vždy pomáhá. Již před zápasem upozorňoval trenér Žák, že to bude v Blatné těžká dřina a také byla. Ale hosté dlouho sahali alespoň po bodíku, nakonec nebrali ani jeden. Domácí šli do vedení ve 13. minutě Čadkem. Na tuto branku stačili hosté do přestávky reagovat a vyrovnali zásluhou Chalupy. Ve druhém poločase to dlouho vypadalo, že se toho moc dít nebude, ale závěrečná dvacetiminutovka to pořádně změnila. V 73. minutě šli do vedení znovu domácí, o šest minut později však podruhé v zápase hosté vyrovnali, tentokrát zásluhou střídajícího Stupára. Bod jim však přán nebyl. Svou druhou branku v zápase dal domácí Mišiak a v poslední minutě pečetil domácí vítězství Jícha. Po třech kolech tak mají Lažišťští tři body a nyní je čeká okresní derby s Vimperkem.

Ostatní výsledky: Větrovy – Protivín 1:4, Osek B – Bernartice 0:3, Milevsko B – Mirovice 3:1, Chýnov – Týn 0:2.

Aktuální tabulka:

1. Protivín 3 3 0 0 14:3 9
2. Bernartice 3 3 0 0 7:2 9
3. Blatná 3 2 1 0 10:5 7
4. Milevsko B 3 2 0 1 7:5 6
5. Týn nad Vlt. 3 2 0 1 5:4 6
6. Sok. Sez. Ústí 3 2 0 1 8:10 6
7. Vimperk 3 1 1 1 2:4 4
8. Vacov 3 1 0 2 7:7 3
9. Lažiště 3 1 0 2 5:6 3
10. Větrovy 3 1 0 2 4:6 3
11. Osek B 3 1 0 2 1:5 3
12. Vodňany 3 0 1 2 3:5 1
13. Chýnov 3 0 1 2 1:7 1
14. Mirovice 3 0 0 3 3:8 0