„Že jsme skončili v divizi šestí a z Jihočechů navíc úplně nejvýš, nás všechny moc těší," neskrývá svou spokojenost trenér Jiří Antoš.

Když v zimě mužstvo přebíral, na tak solidní umístění to totiž v Čížové rozhodně nevypadalo. A to přesto, že po podzimu byla Čížová se šestadvaceti body čtvrtá.

„Podzim byl výborný, to tedy klobouk dolů, jenže na podzim taky hrál úplně jiný manšaft," upozorňuje Antoš, že na jaře už se musela Čížová obejít bez největších opor, jakými byli Vršecký, Houžvička nebo Polodna. „Třeba gólman Vladan Vršecký podával výborné výkony a například v Táboře prý chytil snad sedm gólů," říká zkušený kouč, jenž sice v lednu, kdy mužstvo přebíral, sice měl na papíře jednadvacet hráčů, postupně z nich ale zůstalo šest sedm. „Přes třicet let jsem trénoval, ale tak složitou zimní přípravu i začátek sezony jsem ještě nezažil," vrtí hlavou Antoš a líčí, jak před prvním zápasem v Roudném v pátek v půl páté večer nevěděl, zda bude mít jedenáct lidí.

Dopadlo to ale dobře, protože předseda klubu Vladimír Vávra na poslední chvíli přivedl z Čáslavi Ondřeje Prášila a Jana Leibla. „Tři kluky jsme vzali z béčka, a byť jsme prohráli 2:1, za dané situace to byl slušný výsledek," tvrdí Antoš, jenž během úvodu sezony uvítal v týmu i další posily. „Přišli Kučera, kterého zkoušel Písek, dále zkušený Kunášek a těsně před koncem přestupů České Lípy i brankář Oldřich Meier," oceňuje trenér Čížové práci, kterou při doplnění týmu odvedl předseda Vávra.

A koho z jednotlivců by rád kouč vyzdvihl? „Určitě Brože a Bednaříka, zpočátku i Moravce a z posil Prášila, Kunáška, Míru Kučeru a brankáře Meiera," má Antoš jasno, kteří z jeho svěřenců se největší měrou zasloužili o to, že na jaře Čížová vybojovala osmnáct bodů. „Což je v daných podmínkách malý zázrak," říká Jiří Antoš. „A kdybychom doma neprohráli s Chrástem 0:1, skončili jsme na bedně," dodává.

Přestože Čížová má v divizi za sebou úspěšnou sezonu, šly zaručené zprávy, že divizi dál hrát nechce. „Přihlášku jsme podali, v sobotu se soutěž losuje a v osudí naše jméno bude," uvádí všechny fámy na pravou míru Jiří Antoš, jenž ale sám údajně ještě není rozhodnut, zda v Čížové zůstane.