Roudné – Lažiště 2:1 (1:0)

Body získalo šťastnější, ne lepší  mužstvo. Domácí promarnili první poločas, který měli ve své moci. Tedy až po půlhodině hry. Svým přístupem pomáhali soupeři vytvářet tlak na vlastní branku, horko je svazovalo v pohybu, jenom těžko rozehrávali. Přesto se dostali do vedení, když Vávra uvolnil Kučeru, a ten prostřelil hostujícího gólmana. Domácí se ve druhém poločase nevyvarovali chyb.  Po jedné z nich vyrovnal Ondra Vlk.  Body pro Roudné zachránil dalekonosný centr Kössla, který rybičkou proměnil ve vítězný gól Trněný.

„Domácí byli v prvním poločase aktivnějším mužstvem, ale naše obrana až na jednu výjimku pracovala spolehlivě. Roudné sice mělo územní převahu, ale jedinou vážnější akci. Ta však skončila bohužel gólem, když se trefil jejich kanonýr Kučera," okomentoval první poločas šéf lažišťského fotbalu Václav Princ.
Hosté se samozřejmě nechtěli se ztrátou všech tří bodů smířit a pokusili se ve druhém poločase vydolovat v Roudném alespoň bod. Byli mu nakonec hodně blízko. „Ve  druhém poločase jsme již byli podstatně aktivnější. Nutili jsme soupeře svojí hrou k chybám a Jirka Tesárek vyrovnal. I po této brance jsme pokračovali v aktivní hře, měli míč víc na kopačkách a podle vývoje zápasu to bylo minimálně na bod. Domácím se však podařilo tři minuty před koncem přejít do brejku, na jehož konci dal jejich vítěznou branku Trněný. My už pak měli až příliš málo času na to, abychom dokázali odpovědět. Celkově však mohu říci, že se hrál fotbal velice dobré úrovně," doplnil ke druhému poločasu Václav Princ.

V dalším kole hrají Lažišťští na domácím hřišti proti Jindřichovu Hradci. Mají tedy další možnost konečně na jaře naplno zabodovat. „Už to konečně musí přijít. Sedmkrát jsme na jaře nevyhráli, to není vůbec dobrá vizitka. Proti Hradci to bude souboj z klidného středu tabulky, a tak by se měl hrát dobrý fotbal bez jakýchkoli emocí. Diváci by si mohli přijít na své. Rád bych je pozval s tím, že již opravdu na jaře konečně zvítězíme," hledí s úsměvem k dalšímu mistrovskému zápasu lažišťského mužstva Václav Princ.