„Páté místo? S tím přece nemůže být spokojený žádný sparťan,“ říká Lafata smutným hlasem.

Co musí Sparta udělat, aby nebyla v tabulce až na pátém místě?
Je tam dost lidí, aby si to vyhodnotili a něco s tím udělali. Sezona je ztracená. Teď je třeba obětovat jaro, aby to od příští sezony zase šlapalo. Možná to bude trvat i déle, ale je vidět, že cesta, kterou teď Sparta zvolila, není dobrá.

Mluvíte o současné situaci s bývalými spoluhráči? Rozebíráte nepodařený podzim s klubovými legendami?
Na fotbale se potkáváme. Není to příjemné povídání. Ale já situaci vidím jenom zvenčí. Názor samozřejmě mám, ale nezměním to ani já, ani lidé okolo. Změnit to mohou jenom ti, kteří jsou teď ve Spartě.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha  a 1. FK Příbram 19. srpna v Praze. Josef Šural.
Start dobrý, průběh tragický. Rezavá Sparta touží po konci podzimu

Naposledy Sparta prohrála na Letné s Teplicemi 0:1 a fanoušci žádali odchod trenéra Ščasného. Co tomu říkáte?
Taky jsem zažil, že se z tribun křičelo. Víte ale, co je největší alarm? Že na zápase bylo jen šest tisíc diváků. To je pro Spartu nedůstojná návštěva. To o něčem svědčí. Není jich tak málo, protože byla tma. Nebylo jich jen šest tisíc, protože by jim byla zima. Alespoň devět nebo deset tisíc diváků by na Spartu mělo přijít.

Viděl jste ten zápas?
Ano. Tepličtí hráli kombinačně, už stopeři se odvážně snažili rozehrávat balony, při pohledu na hru Sparty to byl docela kontrast. Hlavně teď na Letnou jezdí soupeři, kteří už vůbec nemají respekt jako dřív. Ono také není, z čeho by ho měli mít.

Sparta - Teplice 0:1
Trápení pokračuje. Sparta se doma neprosadila a padla s Teplicemi