Proti sešívaným ve čtvrtek večer nastoupí v rámci prvního kola Evropské ligy. Už ne na Strahově jako kdysi, ale v moderním Edenu. Zde Pražané – kromě porážky s Jabloncem a remízy s Kyjevem – kosí jednoho soupeře za druhým. Naposledy to před necelými třemi týdny odnesla Plzeň (0:4).

Trénink fotbalistů Viktorie Plzeň před zápasem s CSKA Moskva
Jako před pěti lety: Plzeň jde v Lize mistrů proti ruskému velkoklubu CSKA

Protivníkovi, který v předkolech postupně vyřadil Ventspils, Mariupol a Gent, se naopak v domácí soutěži nedaří. Ambiciózní klub z jihozápadu Francie se po pěti kolech krčí na předposlední příčce s pouhými čtyřmi body.

„Bude to ale trošku něco jiného než liga. My tady s Bordeaux máme kádr, který má na to hrát dvě, klidně i tři soutěže. Doufám, že to půjde vidět,“ burcuje někdejší tuzemský reprezentant.

Těšil jste se do Česka?
Ano, hlavně na rodinu, že ji po delší době konečně zase uvidím.

Jaroslav Plašil.
Plašil se vrací do Čech. Jako pohárový soupeř Slavie

Co od samotného duelu očekáváte? Budete v základní sestavě?
Bude to něco podobného, jako jsme viděli na videu u zápasů Slavie s Dynamem Kyjev. Jestli nastoupím, nevím, to samozřejmě záleží na trenérovi.

Jaký by Bordeaux bralo výsledek?
Nezlobili bychom se, kdyby to dopadlo jako naposled a dokázali bychom tady vyhrát (v roce 1996 prohrála Slavia s Bordeaux v semifinále Poháru UEFA 0:1 – pozn. red.).

Roman Hubník
Věřím, že nám bude fandit celá republika, říká Hubník před bitvou s CSKA

Ptali se vás v klubu na Slavii nebo obecně i na český fotbal?
To vůbec nebylo potřeba. Máme lidi, kteří pracují s videem a kteří na zápasy soupeřů jezdí.

Sledujete českou ligu?
Abych pravdu řekl, tak akorát výsledky. Českou televizi nemám, takže se na zápasy bohužel dívat nemůžu. Slavia je ve velké formě, vždyť je první, já ale nicméně doufám, že v Edenu něco uhrajeme a přivezeme do Bordeaux body.

Kolik známých budete mít v hledišti a jaký čekáte ohlas z publika?
Dostal jsem všechny lístky, které byly k dispozici, přijde fakt hodně lidí. Všichni dříve jezdili i na reprezentační zápasy, takže budu rád, že je aspoň na chvíli uvidím znovu. A ohlasy? To se uvidí zítra.

Jak moc jste prožíval přestupové spekulace okolo Michaela Krmenčíka nebo Alexe Krále?
Mrzí mě, že to nedopadlo, a to hlavně kvůli klukům, protože by se v kariéře zase dostali trochu dál. Nebylo by navíc špatné mít v týmu kámoše z Čech. (usmívá se)

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.
Nový kouč reprezentace Šilhavý: Chceme obnovit důvěru v český fotbal